lördag 20 maj 2017

Lördag i Linköping

Idag fanns det hur mycket som helst att välja på i Norrköping - Trädgårdsdags på Färgargården, Lokusloppis på Gamla torget, Roller Derby sur5al med gratis inträde, Peter och Bruno spelade på Brödernas, Arbetets museum startade sin utförsäljning i muséeshoppen och ytterligare några fler roliga aktiviteter som jag redan har glömt bort - och jag hamnade på damfotboll i Linköping!


I och för sig så hade jag nog kunnat klämma in flera om inte alla aktiviteter genom att stressa fram och tillbaka, jag har gjort det förr och skulle nog ha i alla fall försökt för något år sedan (och så gick jag ju in i väggen också!). Men jag är klokare nu, så jag bestämde mig för att låta mig bjudas på damfotbollsmatch LFC-Rosengård i stället. Det var första gången jag har varit på damfotboll och jag måste säga att jag är imponerad. Så skönt att få vara på en fotbollsmatch utan gnäll och protester över varje domslut, utan filmningar, utan drama - bara fotboll! Jag anser det bevisat att tjejer är mycket tuffare än killar. Och eftersom det inte blir långa döende svanen-scener så fort någon halkar i gräset, utan tjejerna bara hoppar upp igen och fortsätter spela, så drog de ju inte ut på tiden med en massa förlängningar som herrmatcher alltid brukar heller.


Det enda som kändes lite märkligt var att det bara fanns en läktare öppen. Tydligen är det så att nu när man byggt en helt ny, fin arena så hyrs den ut per läktare för vad som verkar vara ockerpriser så LFC har bara råd att hyra en läktare. Jag fattar ingenting! Dessutom var det inte LFCs dag idag, heller - de fick dyngstryk av Rosengård med första målet efter bara några minuter och andra målet någon minut senare. Efter det gick det bara utför och matchen slutade 0-3. Nåja, tur att det var ett Linköpingslag som fick stryk!

Innan matchen bestämde vi oss för att ta tillvara det fina vädret genom att fika på trevliga Åbacka café i Tannefors. Det var verkligen mysigt, kändes nästan som att sitta i någons trädgård.



Så det blev varken loppis eller trädgårdsmarknad eller gatukonsert för mig men jorden gick inte under för det. Det känns som om jag börjar lära mig det här med att ta det lugnt nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...