fredag 3 maj 2024

Två churros skulle gå över gatan

Idag var det sista soppteatern för säsongen. Den hette Två churros skulle gå över gatan och var bra mycket roligare än det låter.

Det började med att man hälsades välkommen av en teaterchef utklädd till en churro.

 
Eftersom det var soppteater så bjöds det ju på soppa också - sparrissoppa den här gången.

 
Själva quizen var riktigt rolig och priserna gick inte av för hackor, de heller!

 
Det gällde att vara snabb och skrika sitt namn först och högst och det gällde att ha lite koll på nördfrågorna. Det hade Annika och jag.


Så nu har jag en airfryer till, jag som skulle göra mig av med grejer inför flytten har nu ytterligare en sak att packa ner...

torsdag 2 maj 2024

En fullmatad dag

Puh, vilken dag det har varit! Det har varit full fart hela tiden. Jag har:

* varit hos tandhygienisten

* sålt en lägenhet

*köpt en lägenhet

* varit på AW på Mocca Deli, och

* sett Macbeth Live på bio från London på Cnema.

Det är bara den sista punkten det finns några bildbevis från, allt annat känns som det bara flög förbi.

 
Men det var i alla fall glada miner på Cnema.

 
Och en bra föreställning, där man som vanligt känner igen minst hälften av skådespelarna. Men jag måste säga att både Hamlet  (båda gångerna) och King Lear var bättre.

onsdag 1 maj 2024

Sköna maj, välkommen!

 
Idag kändes det verkligen som om våren är på väg! Eller kanske redan är här...

Ganska stor gradskillnad mellan morgonen och eftermiddagen, som det brukar vara.

Och jag kunde inte låta bli att gå genom Matteus kyrkogård och bara bada i körsbärsblom. Och så fick det ju bli en selfie också!😎

 

tisdag 30 april 2024

Bet Your Brain igen

 
Vi spelade tydligen Bet Your Brain hos Irmeli förra året, något som jag verkar ha förträngt. (Men bloggen ljuger ju aldrig!)

 
Jag minns det lite vagt och då mest att det var lite krångliga regler. Och jag fick nog aldrig någon uppenbarelse den här gången heller. Men Johanna och jag knegade i alla fall på med de gula "hjärncellerna".


Och innan spelet började fick vi ju både god mat och god efterrätt, som jag glömde fota. Men godiset glömde jag varken fota eller äta!

söndag 28 april 2024

Söndagsbrunch med shuffleboard

 
Så här en vanlig söndag i april kan det vara trevligt att hitta på något roligt - gärna något som innefattar mat. Och då är ju söndagsbrunch på Event Center en alldeles utmärkt idé.

 
Det var rikligt med god mat, så rikligt att vi fick med oss doggy bags hem.

 
Om jag ska klaga över något så är det att "tekopparna" var i minsta laget. En kopp = en svälj räcker inte åt oss som dricker te i soppskålar i vanliga fall.

 
Mätta och belåtna (efter c:a fyra koppar te/kaffe var) masade vi oss bort till shuffleboarden och delade upp oss i lag. Annika, Klas och jag blev - av naturliga skäl - Lag Blå.

 
Ingen av oss i Lag Blå hade spelat shuffleboard tidigare (till skillnad mot samtliga i Lag Röd. Jag vill bara påpeka det!)


Och första omgången vann Lag Blå överlägset.
 

Men sen skärpte Lag Röd till sig (och kastade sand på banan) och då började det gå sämre för oss. Det blev till slut Lag Röd som vann med 2-1.

Men jag tycker i alla fall att Lag Blå skötte sig med den äran och nästa gång ska de minsann få se på andra bullar!

fredag 26 april 2024

Movement

Jag börjar nästan bli lite orolig. För andra gången i rad valde jag en pastellfärg till naglarna. Förra gången Luxio Marina och idag föll jag för Movement.


Eller så är det bara längtan efter en riktig vår som slår igenom.

Den goda människan i Sezuan

 
Den goda människan Sezuan var sista föreställningen för säsongen på abonnemanget och det var inte med höga förväntningar vi förpassade oss till teatern.

Vi bestämde oss för att styrka oss med lite persisk mat innan föreställningen på Aura/Rumi.

 
Själva pjäsen har jag egentligen inga anmärkningar på. Och som vanligt gör skådespelarna bra ifrån sig. Men... måste man göra allt så konstigt som möjligt?! Vad är t ex vitsen med långa scener där alla skakar? Eller konstiga slow-motion-danser? Dock inga skumgummisnoppar den här gången, alltid något!

 
Däremot gillar jag faktiskt (som vanligt) scenografin. Enkel men tydlig.

 
Vi har visserligen redan skaffat abonnemang till nästa säsong men nu sitter vi med det gamla vanliga dilemmat igen: ska vi fortsätta som abonnenter eller hoppa av säsongen efter? Just nu är det nog 50/50.

torsdag 25 april 2024

Event på Akademikliniken

 
Jag har många gånger gått förbi Akademikliniken och funderat på om jag inte borde gå in och se vad de kan göra för mig. Det finns ju en uppsjö av olika behandlingar (som inte innehåller narkos och/eller skalpeller) som jag är sugen på att prova.

Så när jag blev inbjuden till ett Klimakterie-event så bestämde jag mig för att gå, trots att jag inte har några direkta hudproblem som kan tillskrivas klimakteriet (tack och lov!). Bara för att, så att säga, etablera en kontakt. (T ex ville jag veta vad man kan göra med min dubbelhaka som har förvandlats till kycklingskinn efter att jag gick ner i vikt!)

Och vilket lyxigt event det visade sig vara! Jag hade förväntat mig lite info, kanske en chokladbit och ett glas päroncider men i stället fick man en trevlig liten tilltuggsbricka...

 
...och lite bubbel, med eller utan alkohol!

 
Förutom information om olika behandlingar, fick vi även en live-demonstration av en dermapen-behandling. 

 
Man kan ju alltid läsa om olika behandlingar på hemsidor men det står ju aldrig om det t ex gör ont, hur det känns eller hur det går till. Men nu fick vi se hur behandlingen gick till och fråga "modellen" i real-tid hur det kändes. Det gjorde inte ont, sade hon, det bara kändes lite svidigt och varmt. Så det kan nog vara ett alternativ till att försöka bli av med kycklingskinnet...

 
Och inte nog med det, man fick med sig en trevlig goodie-bag hem också!


Nu gäller det bara att räkna ut vilka behandlingar jag har råd med!

Två churros skulle gå över gatan

Idag var det sista soppteatern för säsongen. Den hette Två churros skulle gå över gatan och var bra mycket roligare än det låter. Det börjad...