måndag 31 mars 2014

Vårfräsch

Jag har varit och testat en behandling som heter NBE1000 (hette inte Harry Potters Quidditch-kvast nåt liknande...?). Det står för Nannic Beautifying Energy och ska, enligt reklamen, göra att man ser yngre ut. Hmmm... det var det väl si och så med men jag måste erkänna att det var riktigt behagligt. Vi får väl se om någon kommenterar hur ung jag ser ut i morgon på jobbet!


söndag 30 mars 2014

Prestationsångest

Grannen under mig har pyntat och planterat så fint på sin balkong och jag kände hur pressen lade sig över mig som en tung, blöt filt! Därför ilade jag iväg och köpte några penséer och petade ner i en av balkonglådorna, bara för att inte vara sämre. Det kom som lite av en chock, jag trodde nog jag hade några veckor till på mig innan balkongracet började men ... tydligen inte. Nu får jag nog cykla iväg och se om jag hittar några andra blommor att plantera!



lördag 29 mars 2014

Cykelpremiär


Idag var det cykelpremiär - tidigare än vanligt men när vädret var så fint kunde jag inte låta bli. Så alltså, ner i cykelrummet och leta reda på den (bland alla andra röda cyklar där), sedan leda den till närmaste luftpump (några hundra meter) och därefter begå premiärcykelturen. Lika bra att inte försöka med för mycket för snabbt så jag nöjde mig med att cykla till Plantagen och köpa lite jord till mina balkonglådor men jag känner redan en viss ömhet "cykelmusklerna"! Få se om det blir en ny liten tur imorgon...

fredag 28 mars 2014

Man får inte vara fåfäng...

...när man tränar - ibland ser det nog inte klokt ut när man håller på!


Men vad gör väl det så länge resultatet blir bra!

onsdag 26 mars 2014

After Work med soppa och symfoni

Den här veckan har varit kulturellt fullmatad hittills - musikal i måndags, våffelfest igår (och, ja - våfflor är faktiskt kultur, så det så!) och idag After Work-konsert med världens finaste symfoniorkester!


Konserten föregicks av en förvånansvärt god gurksoppa med räkor och nybakat bröd.


Men nu får det räcka med evenemang för den här veckan, imorgon blir det på sin höjd att jag tittar lite i affärer efter jobbet och sedan är det ju fredag  och sushi- och soffdags!

tisdag 25 mars 2014

Våffelfrossa

Alltså, man var bjuden på våffelfest hos en arbetskamrat och glad i hågen (och inte så lite sugen) åker man dit i tron att man ska få sätta sig vid ett dukat bord och bara hugga in - men icke...!

Det började bra, Ulrika stod och gräddade våfflor för fulla muggar när hennes fyramånaders började gråta förtvivlat. Då fick jag välja mellan att trösta ett gråtande barn eller ta över våffelgräddningen (typ, pest eller kolera), så...


... jag stod och slavade framför våffeljärnet praktiskt taget hela kvällen! Men gott blev det!

Och trevligt hade vi!


Solstråle

Återigen måste jag påpeka att man aldrig ska avfärda ett rea-fynd, eller ens något inköp till ordinarie pris, bara för att man inte använder ihjäl det inom den första veckan eller så. Man vet aldrig, en dag dyker det upp ett behov man inte haft tidigare och helt plötsligt passar det hittintills oälskade plagget perfekt och det enda man behöver göra är att klippa bort prislappen (röd eller inte) och börja slita på det! Som t ex min fina, gula Dobber-jacka från förra sommaren som jag inte har hittat någon användning för förrän nu och de senaste veckorna har jag verkligen använt den massor.

Och den gör folk glada, har jag märkt! Jag har t ex blivit tillönskad en glad påsk av flera personer redan, trots att det är flera veckor kvar och jag tycker även att folk ler mot mig i större omfattning än tidigare. Och det är ju alltid trevligt att folk blir glada när man dyker upp! Häromdagen kom två föräldralediga arbetskamrater och hälsade på med sina små kottar och båda småttingarna sprack upp i glada leenden, pekade på mig och sade något obegripligt (men uppskattande!) på småbarnska när jag kom in i personalrummet iförd min fina jacka. Och jag vet att det var jackan de blev förtjusta i och inte mig, för de fortsatte att peka på jackan och jollra lyckligt även efter att jag hade tagit av mig den och hängt den över en stol!

Jag känner mig verkligen som en riktig solstråle!


måndag 24 mars 2014

Rent

Jaha, då har man sett Rent i amatöruppsättning! Nu är ju inte den en av mina favoritmusikaler och tyvärr var lokalen lite för liten, för att inte tala om att det var den mest obekväma stol jag har suttit i på många år men ensemblen ska ha all heder av att ha gjort ett bra jobb!
Nu ska jag bara försöka räta ut ryggen!

Framåt

I fredags tog jag i lite extra på träningen och jag har haft en fruktansvärd träningsvärk i rumpa och lår sedan dess. I lördags funderade jag t o m på att sova i soffan för det var rena plågan att gå uppför trappan till övervåningen! Jag hade fortfarande lite ont när jag gick iväg till gymmet idag på lunchen, så det var ju tur att det stod rygg/biceps på schemat idag.

OBS! Det är inte min mage som hänger ner, det är tröjan som är för stor!

söndag 23 mars 2014

Bara ett litet fynd!

Det går sådär med mitt nya jag-ska-inte-köpa-några-nya-kläder-förrän-i-höst-liv! Men ni måste medge att den här söta Odd Molly-klänningen från Zoovillage var ett fynd man inte kunde ignorera!

648kr, nedsatt från 1295kr - inte illa, va!
Och jag vet precis vad jag ska ha till den, vilket är ännu bättre!

torsdag 20 mars 2014

Narciss

Jag kunde inte låta bli att köpa en sådan här söt narciss i "teakopp" när jag var i affären nyss men nu vet jag inte var den ska stå. Jag har egentligen ingen plats där den passar. Men det ordnar sig nog - söt är den i alla fall!


onsdag 19 mars 2014

Spelkväll igen

Ikväll blev det både När & Fjärran och Hissa & Dissa, för att inte tala om god pasta och en smaskig morotskaka!


Och så Winston, förstås!


Flockmentalitet

Idag kryllade det av folk på gymmet när jag kom dit på min vanliga tid. Förra onsdagen när jag var där (samma tid) var jag nästan ensam. Jag fattar ingenting - vad är det som gör att människor helt plötsligt kollektivt bestämmer sig för att gå till en viss plats en viss tid en viss onsdag men tydligen inte en annan onsdag? Det känns som om jag är struken från någon utskickslista, eller nåt!

I alla fall så lyckades jag klämma mig in och tog ut mig lite extra under passet. Jag ser ju fram emot att få nåt smaskigt att äta på spelkvällen i kväll! :-)


tisdag 18 mars 2014

Små gröna blad

Jag tittade till mina pelargonplantor i morse och EN av dem verkar ha överlevt vintern (och kanske, kanske en till men det är mer osäkert)! Små söta, gröna blad sticker upp ur den torra plantan och det ser riktigt hoppfullt ut. De sade visserligen på radio att det ska bli sämre väder i veckan men det spelar ingen roll - förr eller senare blir det alltid vår i alla fall!


måndag 17 mars 2014

Triceps

Den här veckan fortsätter jag med mitt superprogram och från början hade jag tänkt att kasta om ordningen lite men sedan bestämde jag mig för att köra samma muskelgrupper som förra veckan, så idag körde jag alltså bröst/triceps så får vi se hur jag fortsätter i veckan. Än så länge känns det bra!


söndag 16 mars 2014

Sommarskor

Jag hade hoppats på att min rygg skulle vara så bra vid det här laget att jag kan se fram emot att börja använda klackar igen till sommaren men det verkar som om jag får ge upp hoppet om det. :-(

Alltså behöver jag några snygga plattisar att ha i stället och så hittade jag de här på Boozt:

Rina sneaker från Amust
Men jag undrar vad som hände, egentligen. Jag köpte nämligen mina för 248kr men när jag kollade nu senast kostade de 1300kr! Men jag klagar inte!


lördag 15 mars 2014

Blivande blommor

Nu när jag har läst igenom den lånade pelargonboken från pärm till pärm, undrar jag - är det något liv kvar i de här?


Om man kisar riktigt hårt kan man skönja ett grönt blad i växten strax under mitten i bilden och i murgrönan finns det åtminstone några små blad som vi får hoppas betyder att den lever. Men det ser inte direkt hoppfullt ut.

Desto mer hoppfullt ser det ut bland mina kärleksört, där har det börjat spira små plantor redan. (Fast å andra sidan överlevde de ju förra vinterns långa kyla, så de verkar nästan vara omöjliga att ha ihjäl!)


T o m silvereken och ljungen verkar vara i hyfsat skick!
 


Och... kan det vara så... att några av mina jordgubbsplantor har överlevt? Det ser faktiskt lite grönt ut där också!

fredag 14 mars 2014

Veckans träning...

...är avklarad! Jag börjar ju köra med fokus på olika muskelgrupper olika dagar den här veckan och jag har kört fokus rygg/biceps (måndag), bröst/triceps (onsdag) och ben/axlar (idag) och vi får väl se framöver hur gott det gör. En sak jag har märkt redan är att det ger konstant träningsvärk, fast då i olika delar av kroppen, naturligtvis! Det är inte nödvändigtvis något negativt.


Nu är det vila i helgen som gäller (från träningen, alltså - jag har fortfarande en massa pelargoner att plantera om!) och så kör vi nästa vecka igen!

torsdag 13 mars 2014

Promenad i solen

Det var så fint väder idag (och hot om snö i helgen från meteorologerna) och jag kände att det var dags att lapa lite sol medan chansen finns, så jag tog stavarna och gick ut en sväng på eftermiddagsfikat.


Än är det inte grönt men vackert ändå i solskenet!



Det finns i alla fall några små blommor lite här och var...




Bubbies

Det har dykt upp små glassliknande föremål som kallas Bubbies lite här och var, framförallt här runt omkring där jag jobbar och är man glassoman så är man. Jag var naturligtvis tvungen att testa. Och det var jättegott, även "höljet", eller vad man ska kalla det, av någon slags rispasta men liiite dyrt! En sådan där liten bakelse kostar mellan 25 och 29 kr och jag åtminstone skulle behöva minst fem stycken för att bli nöjd. Då är faktiskt t o m Ben & Jerry's billigare (och lika gott!)!



onsdag 12 mars 2014

Vår!

Snart dags för balkongliv igen – jag kan knappt bärga mig! Jag har fått låna en bok av min arbetskamrat Bitte, så jag vet hur jag ska göra med mina pelargoner (om de har överlevt). Fortsättning följer…

tisdag 11 mars 2014

Handskar

Fler gamla fynd som jag undanhållit er, tydligen. Här är ett par underbart söta Odd Molly-handskar i skinn som jag hittade hos Milkandhoney för 399kr, nedsatta från 895kr.


Faktum är att jag blev så förtjust i dem att jag ska kolla om jag hittar dem i svart också!

måndag 10 mars 2014

Tulpaner

Jag köpte tulpaner när jag var på Det Stora Svenska Möbelvaruhuset i helgen och det är inte klokt så fina de är! Så här års brukar jag ju köpa tulpaner lite här och där men så här fina har jag inte hittat någonstans tidigare. Jag fattar inte hur de gör, har de egna odlingar, eller?


Nu börjar allvaret!

Den här veckan börjar jag träna med mitt super-program, dvs jag ska gå igenom alla övningarna en efter en, kroppsdel för kroppsdel under de närmaste veckorna för att jag ska kunna ta upp alla ev. frågor och problem när PT-Mette och jag ses för sista gången i början av april. Den här veckan tänkte jag dela upp det på: Måndag - rygg och biceps, Onsdag - bröst och triceps och Fredag - ben och axlar. Dessutom blir det två bålövningar per gång samt en pulsövning, idag stakmaskinen.

Nu håller vi tummarna så att jag inte träffar på något elakt virus, bara!

söndag 9 mars 2014

Helgnöje



Vad gör man om man är svensk en vårlördag när himlen är blå och solen skiner? Jo, åker till IKEA! Jag fick ju ett presentkort förra året när jag fyllde år men eftersom jag aldrig kommer dit på egen hand har det inte blivit något handlat förrän nu.

Det blev inga stora saker, som soffgrupper eller köksinredningar, inhandlade den här gången men jag lyckades i alla fall fylla två påsar, mest med mjuka saker...


Men en hård sak (som krävde ett visst ihopsättande) var i alla fall den här skohyllan som gör sig riktigt snyggt i hallen, eller hur!


Jag köpte även en sak till balkongen men den får ni se en annan gång!


fredag 7 mars 2014

Dagens outfit

Idag har flera komplimenterat min outfit, framförallt min (halv-)nya cardie från Gudrun Sjödén, så jag bestämde mig för att lägga ut en Dagens outfit-bild (jag menar, det är ju faktiskt fredag!).

Förutom vanliga svarta leggings, en svart t-shirt och mina svarta ridskor så piffar jag alltså upp outfiten med en svart cardigan med beiga prickar från Gudrun Sjödén. Jag har glömt vad den kostade men det var naturligtvis ett rea-fynd, jag tror den var nedsatt till 399kr från 699kr och den är underbart mjuk och skön!

torsdag 6 mars 2014

Våriga naglar

Idag var vi kreativa, Jessica och jag, så att mina nya naglar är vårigt ljusgröna (Akzentz Flair) med auberginefärgad (Akzentz Mystery) vippa på ena sidan. Nu är jag redo för våren! :-)


onsdag 5 mars 2014

Superprogram

Idag var det den nionde och näst sista träffen med PT-Mette (åtminstone för den här gången...) och hon hade sammanställt alla övningar vi har gått igenom till ett enda - jättelångt - program som det är meningen att jag ska plocka och kombinera från en lång tid framöver. Att skaffa en personlig tränare var ett riktigt bra idé och jag kan rekommendera det (och framför allt kan jag rekommendera Mette!) till alla som står i valet och kvalet!

Jag har fått både förklaringar och små teckningar som hjälp till övningarna! :-)

tisdag 4 mars 2014

Minisemla

Det är tydligen Fettisdagen idag och även om jag har sett semlor i affärer och på konditorier sedan nyår, så är det ju först idag som räknas enligt de äkta semmelfundamentalisterna! Nu är ju inte jag någon semmelälskare, precis, men t o m jag måste erkänna att den här lilla minisemlan som jag fick på jobbet idag var ursöt!


måndag 3 mars 2014

På rätt väg...?

Vet ni, det slog mig helt plötsligt idag att jag totalt har missat att (andra) årsdagen av min senaste cigarett har passerat helt obemärkt för länge sedan! Nåja, det är lite drygt två veckor sedan, men ändå! Jag är lite chockad - jag trodde nog när jag drog i mig denna min senaste cigg (ända in på filtret!) att dagen - ja, själva tidpunkten! - för evigt skulle vara inristat i mitt hjärta och att årsdagen alltid skulle tillbringas upplöst i tårar av saknad men tydligen inte. Faktum är att jag inte är riktigt säker på vilket datum det var längre - var det 13 februari, eller var det 16:e? Jag flyttade till min nya lägenhet den 23 februari, det minns jag tydligt men inte vilken dag jag bestämde mig för att inte röka längre - minst sagt mystiskt!

Men oavsett när det var och även om t o m minnet av rökningen börjar blekna så bär jag ju med mig en högst påtaglig påminnelse om det i form av alla dessa, typ tjugo, extrakilon som satte sig fast över hela kroppen, trots att jag tränade som en galning och räknade varenda kalori jag satte i mig. Men även den förbannelsen kanske är på väg att hävas. Nu börjar det kännas som om jag har kommit åtminstone halvvägs och jag tänkte illustrera detta med att jämföra en bild från i somras (jag minns inte exakt datum) med en bild från dagen före nyårsafton nu senast. Faktum är att jag nog har gått ner några kilon till sedan dess men det tar vi en annan gång! :-)

OBS! Varning! Väldigt osmakliga bilder nedan (åtminstone den ena...)

Visst syns det skillnad!

söndag 2 mars 2014

Snö!!!?

Förresten, det har tydligen snöat (?) idag - jag visste väl att man inte kunde ropa hej än!


Födelsedagen avklarad

Jaha, då har man klarat av ytterligare en födelsedag! Jag har fått trevligt besök och många fina presenter! Och nevöerna var med och firade, också! :-)





Nu är det bara disken kvar...


Två churros skulle gå över gatan

Idag var det sista soppteatern för säsongen. Den hette Två churros skulle gå över gatan och var bra mycket roligare än det låter. Det börjad...