måndag 24 juni 2024

Förflytt

Idag fick jag nycklarna till nya lägenheten, så passade på att köra över lite grejer man är rädd om och sånt som inte flyttfirman tar. Imorgon är den "riktiga" flytten.

Men jag passade i alla fall på att posera lite i balkongöppningen (lägenheten vetter mot öster - hurra!)
 

Och jag fick så mycket hjälp av mina änglar: Maria, Klas och Jeanette - jag hade inte klarat det utan dem!


Och imorgon tar flyttfirman över och flyttar allt annat. Sen följer flera veckors uppackande och pysslande. Men först ska jag nog ta det lite lugnt någon dag...

söndag 23 juni 2024

Dan före flyttdan

Nu är det skarpt läge! Snart går första omgången av flyttlasset och det är både lite vemodigt och spännande samtidigt. Jag har ju trots allt bott här i 12 år! Men nu är det dags att flytta till min forever-lägenhet.

Det har varit så otroligt jobbigt att flytta den här gången! Och jag flyttar ju i princip var 10-12 år, så borde ha rutin. Men det är väl åldern - eller utbrändheten - som gör att det känns så tungt den här gången. Den här röran har ju knappast hjälpt till:

 

Och det lär inte bli mindre rörigt i nya lägenheten till att börja med. Men snart har jag semester, så då kan jag släntra omkring och packa upp i lugn och ro. Det ska faktiskt bli riktigt roligt!

torsdag 20 juni 2024

Tiffany

Åh, det är alltid lika svårt att bestämma sig för vilken färg man vill ha på naglarna! Och eftersom det inte har kommit några nya färger på ett tag fick jag välja bland "gamla".

Jag lyckades plocka ut fyra kandidater.

 
Det blev lite, men inte mycket, lättare när man testade direkt på naglarna.

 
Jag upptäckte också att jag redan hade haft två av dem, så det slutade med att jag bestämde mig för Tiffany:


Lite (mid-)somrig är den i alla fall...

onsdag 19 juni 2024

TV

 
Nu börjar det dra ihop sig - mindre än en vecka kvar till flytten. Idag fick jag hem TV:n och imorgon ska jag gå och hämta all hårdvara till nya stället. 

Sen har jag hela midsommarhelgen på mig att fundera ut vad jag har glömt!

Sommaravslutning 2

 
Det har sina fördelar att tillhöra två avdelningar på jobbet. Man får t ex gå på två av allt och den här gången var det den andra sommaravslutningen på en vecka.

Vi började på ett av våra fina takterrasser, där aktivitetsgruppen hade fixat chips, choklad och diverse flytande. Jag hade inte tänkt äta så mycket gott men vad gör man när det vankas chips!

 
Vi hade verkligen tur med vädret.

 
Och som vanligt kunde vi visa upp hur vacker miljö vi jobbar i för kollegorna i Grannstaden.

 
På kvällen var det middag på The Lamp.

Förrätten var avocado-dado.


Huvudrätten var underbart mör och god entrecote.

Och efterrätten apelsinkrokant med yoghurtglass.

Så himla gott allting men så mycket! Min lever är fortfarande grinig och lär inte prata med mig på flera dagar...

måndag 17 juni 2024

Sista-veckan-garderoben

 
Så här har ni aldrig sett min garderob förut (inte jag heller!). Det här är kläderna jag har satt undan för att ha på mig den närmaste veckan - allt annat är nerpackat. Jag har också sparat två par skor som jag kan ha. Det känns redan konstigt, jag om är van vid att bläddra bland hundratals plagg varje morgon ska nu begränsa mig till 10-15. Men jag ska klara det!

söndag 16 juni 2024

Fortfarande flyttröra

Det börjar dra ihop sig. Nu är det bara en vecka och två dagar kvar till flytten och det är totalt kaos hemma.

Övervåningen ser minst lika illa ut.


Det är tur att man har snälla kompisar. I helgen kom Jeanette och hjälpte mig att styra upp lite (det såg ännu värre ut innan).

Men jag undrar ändå hur det ska gå att få ordning på allt innan flyttfirman kommer...

onsdag 12 juni 2024

Sommaravslutning i Wadströmska

 
Det har varit dags för vår årliga sommaravslutning och den här gången var vi i vackra Wadströmska villan (vi försöker alltid vara där så mycket som möjligt). Tyvärr hade Anneli missat att beställa grillväder - det både regnade och var kallt - så att sitta ute och äta var inte att tänka på.

Det blev till att rusa ut och lämna över det man ville ha grillat till en av de två "grillmästarna", slå åkarbrasa medan man väntade på att det skulle bli färdiggrillat och sedan rusa in i huset igen.

 
Men maten var god och humöret var på topp.

 
Efterrätten gick inte heller av för hackor - kladdkaka med jordgubbar, hallon och vispgrädde.

 
Jag törs inte lägga ut några bilder på mina arbetskamrater då jag inte frågat dem om lov, så det får bli en smygtagen bild på mig i min DvF-klänning och de tjusiga tofflorna som tillhör huset eftersom man inte får har ytterskor därinne.


Det ser ut som om jag letar efter något - min värdighet antagligen...

tisdag 11 juni 2024

Möllkky med Dumstrut

Först såg det ut som om det skulle regna på spelkvällen hos Eva idag men vädret höll sig i skinnet och vi kunde begå årets möllkky-premiär.

 
Stackars Sudden fick inte vara med och spela och stod hela tiden och såg bedjande ut inifrån.

 
Det gick sådär för oss allihop men jag lyckades till slut komma trea och det är jag nöjd med.


Efteråt fick vi en massa god mat som vanligt men jag missade att fota den. Jag passade på att fota Sudden som var så här söt i stället:

 
Vi hann även med att spela Dumstrut till efterrätten. Det var riktigt kul även om jag inte vann det heller.

Regnet (och åskan) kom till slut strax innan vi skulle åka hem. Och med det kom denna fina regnbåge.

måndag 10 juni 2024

EU-val

 
Det har ju varit EU-val och jag anmälde mig att jobba som röstmottagare. Jag blev placerad på min egen gård, c:a 25 meter från porten, så det var knappast några längre sträckor jag behövde ta mig.

 
Det var knappast någon rusning någon gång under dagen, så det var lite tråkigt emellanåt. Det mest upphetsande som hände var väl när förtidsrösterna anlände. Då fick vi lite att göra i trekvart men för det mesta såg det ut så här:


Vi började kl 07:00 och jag var hemma igen kl 22:20. Jag hade två pauser på en timme och en paus på två timmar men det var ändå en 15-timmarsdag. Det var inte mycket mer man hann under pauserna än att äta. Så idag är jag minst sagt slut. Jag tog semester och tänkte att jag skulle passa på att fortsätta mitt flyttande och rensande men jag har mest bara legat i soffan och gjort ingenting. Förhoppningsvis piggnar jag till till imorgon...

lördag 8 juni 2024

Tryserum revisited

Det är alltid lika roligt att få se vad som har hänt med Lindas torp sen senaste gången. Och det första man lade märke till när man kom fram var att man nu faktiskt ser det från vägen...

 
Och det var självklart ännu finare inomhus än förra gången. Men som vanligt var det god mat på gång.

 
Efterrätten intogs utomhus. 


Efterrätten var mitt ansvar den här gången så det blev en biskvitårta, som jag har velat testa sen Marie bjöd på en på sin födelsedag.

Och vi hade som vanligt tur med vädret. Det regnade till och från hela vägen dit men i Tryserum var det torrt och fint om än inte konstant sol.

Vi hade tänkt åka till en loppis efter maten (och efterrätten) men vi hade det alldeles för trevligt hos Linda, så vi kom aldrig iväg.

Efter all god mat behövdes det lite motion så vi gick en liten promenad. Vi hittade ett vackert gullregn som vi ville ha en selfie med. Meningen var att vi alla fem (inklusive Rasmus) skulle titta ner i kameran men Rasmus tar inte regi så bra så det blev inte som vi hade tänkt. Men lite kul i alla fall.

Vad är det man säger, "Aldrig jobba med barn och hundar"?

torsdag 6 juni 2024

Spelman på taket

 
Det är alltid lika roligt att få se DeGeer-elevernas musikaluppsättningar så här på våren. I år spelades Spelman på taket och Maria och jag var där.


Det var ganska ojämna insatser - några var riktigt bra, andra fick kämpa lite mer. Och de var en bra bit ifrån de strålande insatserna från förra året. Men det är nog i och för sig lättare för tonåringar att spela hemlösa ungdomar på 1980-talet än medelålders konservativa judar i början av 1900-talet...


Och innan föreställningen åt vi både gott och prisvärt på Ölstugan Tullen.


onsdag 5 juni 2024

Förtidsröstat

Eftersom jag ska jobba i valet hela söndagen, så tänkte jag att det var bäst att förtidsrösta själv så det inte glöms bort. Arbetets museum låg närmast jobbet så jag gick dit.

 
Hmm, på valkursen fick vi lära oss att valsedlarna ska ligga i alfabetisk ordning. Här har man tydligen inte gått samma kurs!

 
Men nu är det gjort i alla fall! Och jag kan ägna mina lediga stunder på söndag till att bara chilla.
 

tisdag 4 juni 2024

Glömsk

Vad trött jag blir! Jag håller ju på att tömma kyl, frys och skafferi och för att bli av med bl a lite frysta blåbär gjorde jag en blåbärstårta som jag tänkte bjuda mina arbetskamrater på idag.


Men vad tror ni hände? Jo, jag glömde att ta den med mig! Och nu vete fåglarna när jag kan ta med den nästa gång. Det börjar ju tunnas ut med folk inför terminsslutet, så det slutar väl med att jag får äta upp den själv...

måndag 3 juni 2024

Kepsar

Nu ska jag ju inte köpa någonting innan jag flyttar - jag har tillräckligt med saker som ska flyttas och ju färre saker desto bättre. Men en liten keps kan väl inte göra så stor skillnad, väl? Eller, ja OK, två små kepsar då!

De var så söta att jag inte kunde låta bli. Från Best Secret förstås. De kostade 174kr/st, den färggranna nedsatt från 416kr...

...och den lite mindre färggranna nedsatt från 531kr.

 

Och förresten, så kom jag ju på - att jag köpte en micro till lägenheten när jag var med Maria på Elgiganten igår. Det finns ingen i nya lägenheten och jag kan inte ta med den gamla eftersom den är integrerad i skåpsystemet.


Det börjar bli så dyrt att flytta så jag valde den billigaste jag kunde hitta = 748kr. Jag har ju min älskade airfryer jag kan använda också😉

Och på tal om den, så hittade jag ytterligare en bild jag känner igen mig i: 

söndag 2 juni 2024

Källarrensning inför flytten

Jag har sagt det förut men jag säger det igen: Fy f-n, vad det är jobbigt att flytta!

Nu i helgen var det dags att rensa i källaren. Som tur var kom Maria och hjälpte mig så det blev lite ordning i röran. Så här såg det ut innan:

 
Och så här såg det ut under tiden:

 
Men, som sagt, Maria var med och såg till att jag inte sparade på allt "bara utifall att", så efter ett tag började det tunnas ut rejält.

Det blev en massa grejer till Ge för livet och Returpunkten. Så mycket att vi var tvungna att ta till framsätet på Marias bil, så jag fick inte plats utan Maria åkte själv och lämnade grejerna...

Och nu är det bara saker som ska 1) till Busfrö och 2) till nya källarförrådet kvar (typ julsaker, påsksaker mm). Observera att man faktiskt ser väggen!

 
Nu börjar det kännas som att flytten faktiskt kommer att gå ganska smärtfritt...

Förflytt

Idag fick jag nycklarna till nya lägenheten, så passade på att köra över lite grejer man är rädd om och sånt som inte flyttfirman tar. Imorg...