tisdag 15 maj 2018
Grekisk kyckling
För första gången någonsin har jag testat ett recept från TV, närmare bestämt från Gokväll. Just det här receptet verkade så lätt att t o m jag vågade mig på det - och det visade det sig vara också. Annars brukar jag undvika tv-kockars recept eftersom de är fulla av ordalydelser som "en aning", "lite lagom", "grädda i ugn tills det är klart" osv. Så även här - t ex "skiva potatisen tunt" (1 mm? 1 cm?) och "vitlök" (En klyfta? En hel vitlök? Ett kilo?) - men jag improviserade lite och lyckades faktiskt få till det riktigt bra, om jag får säga det själv.
Receptet var till fyra personer men om alla de fyra personerna är som jag så är det mer än så, det blev väldigt mycket mat!
Så nu ser jag fram emot att ta med mig lunchlåda till jobbet och sitta och stinka vitlök på mina arbetskamrater hela eftermiddagen!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Utflykt till Mormorsgruvan
Min gamla chef Anita har pratat om sitt lilla torp i Mormorsgruvan i många år och i år tyckte Anneli och jag att det var dags att få se det ...

-
Nytt år = fest (åtminstone ibland). Vi begav oss av till Skedet i snögloppet och svidade om till festblåsorna i vår lilla air'b'n...
-
Dags att ta en sväng till Åby Folkets hus igen! Den här gången var det Klasse Tjut - en väldigt speciell föreställning som var både rolig ...
-
Vi hade ju utbildning i AI på internatet och bl a skulle vi skapa ett självporträtt tecknad version av oss själva med hjälp av AI så att and...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar