torsdag 3 oktober 2024

Kursstart - StyleMe

Idag började stilkursen StyleMe som jag anmälde mig till för en tid sedan. Än så länge har inga världsomvälvande insikter slagit mig. 


De första uppgifterna idag var att redogöra för "sin" garderob och sin "vanligaste outfit", vilket blev lite problematiskt för mig som har sju garderober och mig veterligt inte har någon "vanligaste outfit". Så jag fick fota en garderob och hugga en outfit i mängden som fick representera mig. 


Jag hoppas verkligen inte att kursen ska vara så fyrkantig resten av tiden!

Kursen har en sluten Facebook-grupp också (eller snarare flera. Min grupp heter Pistagegrön) där man har fått presentera sig och vi verkar vara ett väldigt blandat gäng - från "jag har bara svarta kläder" via "jag går mest i mjukiskläder" till "jag avskyr att köpa kläder". Den där sista personen känner jag att jag aldrig kommer att kunna relatera till!

Men det är som sagt bara dag 1 än så länge, så vi får se hur resten av kursen utvecklar sig.

onsdag 2 oktober 2024

Lunchbesök

Idag kom Niclas, Anders och Linda på lunch och okulärbesiktning av min lilla lägenhet. (Rasmus var också med men han syns inte på bild)

 
Jag gjorde morotssoppa med (bl a) morötter och lök jag fick från Niclas och Anders och det var ju tur att Linda kom ihåg att fota maten, för jag glömde det helt i alla bestyr!

 
Som tur var hade de bara snälla saker att säga om lägenheten. De tyckte den var jättefin - och nu är den ännu finare när jag har fått en bukett med vackra dahlior från Lindas torp i Tryserum!

 
Dessutom fick jag en massa presenter: honung och te (sån't går det ju åt hinkvis av hemma hos mig!) och en jättesöt liten kinesisk te-kopp att njuta av dem.


Nästa husesyn är inte förrän om tre veckor så jag har gott om tid på mig att fundera ut vad jag ska bjuda på då...

tisdag 1 oktober 2024

Titta pappa en död cirkus

Nu inleds en tvåmånadersperiod med minst en teaterföreställning i veckan (och lite andra aktiviteter däremellan). Och den här veckans första - men inte sista - föreställning var Titta pappa en död cirkus av Kristina Lugn och Staffan Westerberg. Den var... ska vi kalla det lite speciell...

Visserligen ringde Nassim Soleimanpour upp sin mamma i Iran under föreställningen Nassim förra året men det här var nog första gången jag varit med om att skådespelarna ringer upp (den fortfarande levande) författaren innan föreställningen och berättar att de snart ska början. 


Det hände en hel del på scenen under en timme och 20 minuter och det var minst sagt förvirrande, på gränsen till psykotiskt ibland. Men det var bra! Skådespelarna var väldigt bra! Och jag tyckte man väldigt väl kunde avgöra vilka delar som var skrivna av Kristina Lugn och vilka som Staffan Westerberg stod för. Men jag tror nog att jag snarare kommer att minnas vad jag tyckte om föreställningen än vad jag kommer att komma ihåg själva föreställningen - om ni förstår vad jag menar...

Tandläkardags

Jag antar att man får lägga till tandläkarbesök till Den Stora Höstrenoveringen eftersom jag alltid blir kallad på hösten. Så idag var det dags igen...

 
Som tur var så hade det inte (som vanligt!) hänt något alarmerande sen förra gången, så inget behövde göras (vilket inte hindrande att det ändå kostade 900kr för besöket!). Men tandläkaren tyckte att jag ska gå till tandhygienisten två gånger per år i stället för ett. Och jag som tycker tandhygienisten är värre än tandläkaren - jag har så svårt för det gnisslande ljudet av den där grejen de tar bort tandsten med! 😖

Men det är hyfsat snygg utsikt medan man plågas i alla fall...

Kursstart - StyleMe

Idag började stilkursen StyleMe som jag anmälde mig till för en tid sedan . Än så länge har inga världsomvälvande insikter slagit mig.  De f...