torsdag 26 mars 2009

Heja Dolphins!

Igår såg jag en basket-match i Baltiska ligan mellan Dolphins (heja!) och litauiska Neptunas (buuuu!). Det var ganska intressant, litauerna var små men snabba som illrar och dessutom spelade de ganska tufft. De var uppenbarligen inte vana vid svensk fröken-basket där man får foul om man rynkar pannan åt en motspelare, utan här var det emellanåt rena rugby-tacklingar som gällde. Riktigt uppfriskande, faktiskt! Jag hade glömt hur mycket svensk basket har fjollat till sig sedan jag var … ähum … yngre.

Litauerna hade dessutom bara hemodlade spelare, inte en amerikan så långt ögat nådde, vilket innebär att alla litauerna hade namn som, både för- och efternamn, slutar på s och innehåller cirka fjorton stavelser. Underhållningsvärdet var högt varje gång speakern skulle stava sig igenom namnen vid poäng och foul. Men trots tufft och snabbt spel lyckades Dolphins (heja!) praktiskt taget slakta litauerna. I och för sig var det aldrig speciellt spännande men jag kan leva med det.

Jag försökte ta lite kort men min kamera är tyvärr inget vidare på action-bilder.

Däremot fick jag ett riktigt fint kort på Dolphins (heja!) under timeout.



Och den bästa bilden av alla - resultatet! 102-67, det är ett bra resultat, det vill vi gärna se igen i semifinalen mot Sundsvall (buuuu!) på fredag!

3 kommentarer:

  1. För att få lite jämvikt så håller jag på Sundsvall Dragons!

    Liam, Michael hela laget

    Ni får inte tappa taget.

    Kämpa, spela, dribbla ,skjut,

    så går bollen som ett spjut

    Genom korgen ska den fara

    inget snack! så är det bara.

    Dragons Dragons Dragons

    SvaraRadera
  2. Sundsvall!!!!! (buuuu!), hur kan du????

    SvaraRadera
  3. Sundsvall (buuu)!?! Vad vet vi om det laget, hmmm, jo, det var ju det laget Jocke Kjellbom (heja!) valde att lämna för att flytta till Dolphins (heja & hurra)! ;-)

    SvaraRadera

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...