måndag 15 november 2010

Varde ljus!

Så här års är ju det mysigaste att tända ett trettiotal värmeljus och sprida dem över lägenheten. Åtminstone fram till första advent när man får packa upp adventsljusstakarna och sätta upp dem i fönstren. Jag är löjligt svag för adventsljus och skulle helst vilja ha dem uppe året runt. (En gång hade jag en granne som faktiskt hade sina adventsljusstakar stående i fönstren hela året. Jag måste erkänna att omkring midsommar såg det lite patetiskt ut!). Men ibland krävs det ju lite extra ljusstyrka, t ex när man vill läsa en bok, och då är det bra att ha en riktig lampa.

När vi var bjudna på middag hos Anette häromsistens – ni vet, när vi fick chokladpasta till förrätt – råkade jag fastna för en lampa i skyltfönstret till Glas & Porslinsaffären som ligger i samma hus. Så i torsdags åkte jag dit för att köpa den!



Visst är den lite häftig? Kitschig men häftig! Jag har inte riktigt bestämt var den ska stå än men för tillfället får den stå där den är nu. Medan jag ändå var i affären och väntade på att försäljerskan skulle flytta på c:a tvåhundra småpryttlar för att nå fram till lampan, passade jag på att se mig omkring och hittade två porslinsbuddhor som jag också köpte. Dem har jag inte heller riktigt bestämt var de ska stå än.



Och naturligtvis köpte jag även en till hattask till min växande hattask-samling. Den är redan fylld med halsdukar och mössor och vantar och lite annat smått och gott. (Jag använder ju mina hattaskar till förvaring!). Har jag berättat, förresten, om hattaskarna jag ropade in på auktionsverket (jag handlar ju inte bara på Tradera!)?



I dem låg det t o m hattar, som jag ska hitta på något kul med så småningom – är det någon som har en gammal perukstock hemma? För tillfället tjänstgör de båda hattaskarna som förvaring för sommarskor ovanpå skohyllan i hallen.



1 kommentar:

  1. Wow - den lampan var verkligen ett spännande konstverk! Passar perfekt till dina fina gardiner!

    SvaraRadera

Kalla slingor

Så här års är alltid håret så trist och livlöst och det vill till lite professionell hjälp. Dags för slingor, alltså. Så här såg det ut när ...