måndag 27 oktober 2014

Då och nu

Nu, när jag har varit på nostalgodisko, slog det mig hur saker och ting har ändrats. Det fanns en tid när jag var ute och suddade varje lördag (ibland både fredag och lördag) men det var ett tag sedan. Jag tänker inte ens försöka börja räkna på hur länge sedan det var. Men jag började i alla fall fundera på vilken skillnad det är på Då och Nu.

- man började sminka sig redan klockan fyra på eftermiddagen
Nu - tio minuter innan det var dags ge mig iväg maskerade jag monsterfinnen och tog på lite maskara och lite läppglans

- man tillbringade hela dagen med att prova ut olika outfits bland alla festkläderna och blev alltid hysterisk för att man "hade ju ingenting att ta på sig!"
Nu - alltså, det tar längre tid för mig att klä mig för att gå till jobbet om vardagarna! Och det slutade som sagt med att jag kastade på mig min nyfyndade top från Indiska som jag egentligen hade köpt för att gå och slappa i hemma (det hade aldrig hänt då!)

- skyhöga klackar! Jag hade varit tvungen att flytta från stan om jag visat mig i lägre klackar än 10 centimeter
Nu - jag valde mellan mina gymträningsskor och kängor. Det blev kängor.

Kanske fler skulle ha tagit kängor!
- det tog timmar att fixa håret.
Nu - jag funderade på att platta håret lite men det kändes för jobbigt.

- när stället stängde kl 03:00 var man på topp och hade lätt kunna dansa fyra timmar till. Sen, när man väl kom i säng sov man till fyra på eftermiddagen.
Nu - jag var lite orolig över att jag inte skulle kunna hålla mig vaken tills det var dags att gå iväg, för att inte tala om tills sent på natten. Dessutom vaknade jag kl 08:00 i söndags morse och var hungrig...

Det är uppenbart att ens prioriteringar har ändrats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...