tisdag 28 juli 2015

Turist

Jag har hört att man bör turista i sin egen stad någon gång ibland, så att man kan få ett lite annat perspektiv på den. Idag har jag t o m gått ett steg längre och turistat i min egen stadsdel. Det har varit prov- och pressvisning i ett projekt där ungdomar ska sommarjobba som guider i sina egna kvarter. De har själva fått forska fram information om och gamla bilder av olika platser i området som de sedan har fått bearbeta till guidningen. Och de har verkligen gjort ett grundligt jobb! Jag har fått reda på en massa saker som jag inte hade en aning om tidigare: var gamla Konsum-butiken låg, att det har funnits både soda-fabrik, gjuteri och vedaffär bara några kvarter från mitt hus. Dessutom blev jag glatt överraskad över att veta att så många kändisar härstammar från eller har bott i området! :-)




Efter guidningen blev det fika på Fika (men vi fick leta ett tag innan vi hittade ett fikaställe som var öppet, faktiskt - de flesta verkade stänga kl 15!). Gott var det men det gick inte direkt att småprata eftersom Hurula hade soundcheck tio meter från vårt bord.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Frusen födelsedag

Jag har så mycket att göra just nu att jag inte ens hinner rapportera om det! Men igår lyckades jag ta en paus för att fira Maries födelseda...