måndag 24 oktober 2016

Bokklubbsbok

Den här gången var det min tur att välja bok till vår bokklubb - eller snarare bokcirkel, för det är ju vad det är. I alla fall, eftersom jag inte orkar med för mycket elände just nu och dessutom är hjärtligt trött på att allt ska handla om andra världskriget, så lade jag mig vinn om att det skulle vara en tunn, lättläst bok som inte på något sätt kunde ha någon koppling till andra världskriget, koncentrationsläger, blitzen, Dunquerque eller liknande. Resultatet blev Mary Jones historia av Elin Boardy och den verkar möta kriterierna; den utspelar sig under 1700-talet (låååångt innan andra världskriget!), verkar väldigt tunn och lättläst och kräver nästan ingen som helst hjärnverksamhet - perfekt, kort sagt!


Därmed inte sagt att jag har något emot de andra böckerna vi läst hittills - tvärtom! De andra tjejerna pratade sig så varma om den förra - Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson - att jag har bestämt mig för att läsa alla Axelssons böcker så fort jag är bättre men just nu klarar jag inte av att läsa det de beskrev, så är det bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...