måndag 14 augusti 2017

Kultur och mousserande


Mousserande vin är ju aldrig fel, inte ens så här en måndag i mitten av augusti och Annika och jag begav oss till Löfstad slott för lite kultur med provning.

Vi inledde med guidad visning av slottet - en visning som både Annika och jag kan hålla själva snart så ofta som vi gått på den. Det var alltså inte mycket nytt för oss men en entusiastisk och vältalig guide och det är gott så.


Sen var det dags för provningen. Förväntningen var stor!


Nu var det ju inte så längesen jag var på mousserande vin-provning senast och det kanske var därför som jag faktiskt lyckades pricka rätt på vilken som var cava, champagne och prosecco. Nu spelar inte det så stor roll för mig - så länge jag inte har flera olika sorter att jämföra med går det så märker jag inte så stor skillnad faktiskt. Man är liksom billig i drift.

Vi fick inget som helst ätbart till så det var tur att vi båda hade sett till att få något i oss innan, annars hade det lätt blivit lite sluddrigt, tror jag. Däremot fick vi testa att dricka vinet med lite ost och med lite citron, för att vi skulle känna skillnaden. Återigen, nu känner inte jag så mycket skillnad så det var ingen smaksensation, precis. Och inte för Annika heller, tydligen!



2 kommentarer:

  1. Ha ha, det var ju nästan så att vi åt upp citronerna för att få något alls att äta... :-) Sedan att bubblet smakade lite mer syrligt med en citron fick man ta.

    SvaraRadera
  2. Jag märkte, som sagt, knappt någon skillnad :-) Men hushållsosten var god!

    SvaraRadera

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...