torsdag 25 januari 2018

Tillsammans


Årets första konsert på abonnemanget hette Tillsammans och bestod bl a av nyskriven musik av Anna-Lena Laurin - Circus, svit för symfonisk blåsorkester.

Nu ramlar ju mina förväntningar ner under fotsulorna varje gång ordet "nyskrivet/-n" används i samband med antingen teater (och framförallt i samma mening som ordet "fars") och/eller symfonisk musik. Och jag hade inte fel den här gången heller! Tjugosju minuter av samma ljud som när musikerna stämmer instrumenten innan konserten varvat med något slags nattklubbsjazz från 30-talet och insprängda skräckfilmsklimax (Tänk dusch-scenen i Psycho fast inte lika melodiskt!) Somliga saker var faktiskt bättre förr!

Det var inte undra på att vissa av oss inte kunde komma snabbt nog till vinglasen i pausen för att styrka sig inför nästa prövning, Harmonielehre av John Adams.


Men den var faktiskt inte alls lika hemsk. Hela orkestern spelade samma musik och i samma tonart, tack och lov! Men det var knappast min favoritkonsert på säsongen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den goda människan i Sezuan

  Den goda människan Sezuan var sista föreställningen för säsongen på abonnemanget och det var inte med höga förväntningar vi förpassade oss...