lördag 28 juli 2018

Östgöta Road Trip 2018

Då har det varit dags för årets östgötatur med avslut i Vadstena. Den här gången hade vi svårt att komma på någon aktivitet på vägen som vi inte redan hade gjort men vi stannade i alla fall till i Väderstad för lunch på Centralkrogen och glass efteråt på Centralkonditoriet (OBS! White Guide-flaggan i bakgrunden.)



Vi lyckades även hitta några kyrkor att besöka, t ex Bjälbo kyrka, som hade lite häftiga runstenar och där man kunde gå upp i tornet.


Den var även ganska fin inuti och Maria ser ju lite andaktsfull ut - även bakifrån.


Vi stannade även till vid Oppunda kyrka, som var lite speciell - en nygotisk kyrka i miniformat!


Även inuti verkade den tro att den var större än den egentligen var och hade bl a vackra mosaikfönster.


När vi kom fram till Vadstena gick vi direkt till slottet och gick på en visning guidad av en kvinna i vackra kläder. (I den värmen - jag led med henne, stackarn!) Det var en riktigt bra visning och guiden var både kunnig och engagerande.


Sen var det dags för huvudnumret - årets Shakespeare på Gräsgården.

De har blivit adlade i översättningen, på engelska är de bara gentlemen.
Det var ju knappast svalare inne på Gräsgården och framförallt inte som vi hamnade i solen som vanligt. Men Shpg ställde upp både med kepsar att skydda huvudet med och kalla, blöta handdukar att lägga runt nacken. (Underbart!)


Själva föreställningen var sådär. Knappast Shakespeares bästa men ganska kul bitvis. Största behållningen var 60-talsklänningarna och - som alltid - skådespelarnas prestationer (och framförallt charmige hunden Nash som spelade hunden Trumpas).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...