torsdag 26 mars 2020

Stödfika

Jag har bestämt mig för att göra en (om än liten och blygsam) insats för de näringsidkare som går på knäna nu p g a coronakrisen. Idag försökte jag stödja lite runt jobbet, där det finns ett antal affärsverksamheter som i stort sett lever på oss på jobbet och som nu knappt har någon ruljangs när vi är beordrade att jobba och studera hemma.

Först var jag på Lottas Konditori och köpte lite fettbildande gott till fikat. Men nästa gång får jag nog köpa något matbröd som går att frysa in i stället - annars kommer jag att gå upp flera kilo!


Jag gick även förbi Pressbyrån och stödköpte glass (till halva priset), tuggummi och en trisslott. Jag försökte verka som om jag verkligen inte kunde leva utan varken glass, tuggummi eller trisslott men jag tror han visste att jag bara ville stödja. "Tack, snälla du!", sa han när jag gick därifrån.

Det kanske kostar lite mer än man hade tänkt sig men jag känner ändå att jag i alla fall vill försöka dra mitt strå till stacken. Mitt hjärta blöder verkligen för de stackars småföretagarna (antagligen för att jag själv är barn till småföretagare och vet hur känsliga deras verksamhet är). Jag ska kolla över vilka butiker, salonger, affärer mm jag brukar gå till och köpa presentkort lite här och där. Sen är det väl bara att hålla tummarna att fler stödjer dem så de inte går i konkurs i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Vad bra tänkt! Det måste jag också göra.

    SvaraRadera
  2. Ja, även om man inte på egen hand kan göra stor skillnad, så "alla bäckar små"...

    SvaraRadera

Cykeltur i värmen

Att ge mig ut att cykla 7 kilometer i 30 graders värme var kanske inte den bästa idén jag har haft men jag gjorde det i alla fall. Faktum ä...