fredag 14 augusti 2020

Utflykt till Sörmland

Första veckan på jobbet efter semestern och det har i princip varit full rulle med (digitala) möten i tid och otid och idag kände jag mig lite sliten. Så jag flexade på eftermiddagen och åkte med Maria till Oxelösund i stället.

Där hittade vi först till Skärgårdsvåfflan som låg väldigt vackert.

Det var en hel del folk där men de hade ett riktigt bra kösystem, så det tog inte längre tid att få sina våfflor än någon annanstans.

Dessutom stod borden med så stora avstånd att man knappast kände sig trängd.

Våfflorna var också jättegoda. Maria och jag kunde inte bestämma oss så vi beställde in varsin våffla (langosvåffla och skagenvåffla) och så delade vi på dem.

 Det fanns dessert-våfflor också men de var så stora och matiga att vi bestämde oss för att åka vidare och fika någon annanstans i stället. Då hittade vi Piren i Oxelösund där de hade både te och glass och framförallt en skaplig utsikt.

Dagen avslutades sen med mat och quiz på Hotell Nordic och det var också tyvärr dagens besvikelse. Quizen var helt OK men servicen var minst sagt urusel och maten var inget att hurra för heller. Maträtten på bilden nedanför gick - tro det eller ej - under benämningen Caesarsallad!

 

Men två av tre får väl duga för en dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kalla slingor

Så här års är alltid håret så trist och livlöst och det vill till lite professionell hjälp. Dags för slingor, alltså. Så här såg det ut när ...