söndag 17 oktober 2021

Inkokta päron

Jag hade fortfarande päron från Marie kvar nu i helgen (de håller förvånansvärt bra i kylen!), så jag bestämde mig för att göra något för att bevara dem.


Jag hittade ett recept på inkokta päron - som jag modifierade lite för att passa lite bättre. Men det första jag fick göra var att gå ut och handla vanilj, kanel, citron och stjärnanis, vilket inte är varor jag brukar ha hemma. Däremot hade jag vatten, socker och päronkonjak (konjaken fanns inte med i receptet men jag improviserade en aning...)

Det var faktiskt förvånansvärt lätt att göra inkokta päron - i princip bara att ha ner alla ingredienser i vatten, koka upp, låt sjuda 20-30 minuter och låta svalna. Jag hade nog förväntat mig att det skulle vara krångligare. Det jobbigaste var faktiskt att skala och gröpa ur kärnhusen ur päronen, resten var lätt som en plätt.

Egentligen skulle man sterilisera glasburkar och lägga in päronen i men jag valde faktiskt att frysa in päronen i stället. Det stod faktiskt i receptet att man kunde det och då håller de ännu längre än inlagda.

Jag var ju naturligtvis tvungen att smaka lite på de färdiga päronen och de var faktiskt riktigt goda. Nu får de bo i frysen tills det är dags att göra efterrätt av dem, antingen som de är med lite glass eller i paj eller kaka. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...