På allmän begäran (nåja, Annika frågade i alla fall!) så kommer här receptet på de smaskiga kalljästa frukostfrallorna jag imponerade både på mig själv och (tydligen) andra med:
Kalljästa frukostfrallor, 10 stycken
1/4 paket, ca 12 g, jäst
1 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 dl grahamsmjöl
10 dl vetemjöl (gärna vetemjöl special eller lantvetemjöl)
Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet. Rör ner salt, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta ihop degen som ska vara ganska kladdig. Täck bunken med plastfolie. Ställ den i kylen över natten.
På morgonen: Sätt ugnen på 225 grader varmluft (200
grader vanlig) . Klicka ut 10 kletiga deghögar på bakpapprad plåt. Grädda bullarna mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna på galler. Ät och njut!
Tack! :)
SvaraRadera