torsdag 10 mars 2022

Teprovning

Vågar man lita på att pandemin verkligen är över nu och att man kan börja träffas som vanligt igen? Hmm, det är frågan. Eftersom vi hastigt och lustigt fick ställa in några aktiviteter senaste gången vi blev hemskickade igen, är vi nu lite luttrade. Och eftersom chokladprovningen förra våren gick så bra så bestämde vi oss för att ha teprovning digitalt också.

Jag hade ju distribuerat 12 påsar med olika teer till deltagarna inklusive mig själv, så när det var dags var jag väl förberedd:

 
Det var riktigt kul. Vi hade bara fått numrerade teer, så vi fick börja med att lukta och smaka på varje te "rent", dvs utan mjölk eller honung och så gissa vad det var för något. Sen kunde man tillsätta mjölk och honung och smaka igen.

 
Jag gissade rätt på ett te och nästan rätt på ett (halvrätt - jag gissade på mango och det var mango/persika) och tredjedels rätt på ytterligare ett te (choklad, chili och rom - jag missade både chili och rom men kände chokladsmaken). De andra var lite svårare.

Jag fick nog ett nytt favorit-te också - Gate upp å gate ner, det är väl passande för en östgöte!

 
Nu ska det bli intressant hur natten blir. Sex koppar te efter kl 19 - jag lär nog springa uppe och kissa en gång i timmen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En fullmatad dag

Puh, vilken dag det har varit! Det har varit full fart hela tiden. Jag har: * varit hos tandhygienisten * sålt en lägenhet *köpt en lägenhet...