söndag 24 januari 2010

Festen


Det kan väl knappast ha undgått någon att jag har blivit bjuden på fest för första gången på ungefär ett decennium? En riktig fest, alltså – inte ett utökat samkväm i någons vardagsrum med hemgjorda snittar och en samlings-CD, utan hyrd lokal, catering och ett riktigt band – med andra ord: rubbet!

Festen var en födelsedagsfest för Maria som fyllde eh…..... år. Egentligen fyllde hon i december men av olika skäl bestämde hon sig att ha festen i januari i stället.



Födelsedagsbarnet med dotter



Hon önskade sig inga presenter men vid något tillfälle i somras frågade hon lite försynt mig och Anette om vi kunde göra praliner till hennes födelsedag och jag, som aldrig lär mig hålla käft, svarade glatt ”Ja visst, självklart!”. Jag hoppas Anette förlåter mig så småningom.


Marias fina display med våra praliner


Men, tillbaka till festen. Det bjöds på god mat, väldigt god mat, faktiskt!




...och som nämnts tidigare: ett levande band. Det var lite spännande eftersom Maria hade bokat dem utan att någonsin ha hört dem och det vet vi ju hur det kan bli, eller hur...! Men, ingen anledning till oro, de var ett riktigt fynd och spelade en massa bra soul-, funk- och diskolåtar.



De kallar sig ”Mr Spruce” av någon anledning som bara de själva vet om, men de var faktiskt otroligt bra i alla fall!

Det dansades en hel del:







Och nästan hela Hjärngänget var där:




Och för er som har oroat er för hur jag skulle klara av att gå, och framförallt dansa, i mina nya stövletter kan jag meddela att ni kan dra en lättnadens suck nu. Klokt nog drack jag vin till maten och sedan gick det hur bra som helst att dansa!



OBS! Kvällens outfit!


Så nu vet jag hur jag ska göra om jag vill ha mina skor till jobbet hädanefter – det är bara att grunda med ett par glas vin till frukost!

1 kommentar:

  1. Vad roligt!! Det verkar som du hade skitbra!
    Vilken outfit du hade! Vad hade du på dig? Beskriv... :)
    Du ser jättesnygg ut!
    Nu vet jag vad jag ska ta med mig när vi fikar på jobbet.. så du orkar att gå hela dagen med dina fina stövletter!! hi hi
    Kram.

    SvaraRadera

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...