torsdag 14 juli 2011

Regnigt fynd och utvecklingsångest

När vi var i Vadstena i tisdags började det ju regna på eftermiddagen, så man fick löpa gatlopp mellan butikerna för att hålla sig torr. Under en skur hamnade Anette och jag i en butik som jag tyvärr glömt namnet på (om jag någonsin har vetat det!). Där lyckades i alla fall både Anette och jag hitta varsitt rea-fynd, så det var tur att vi hamnade där inne!

Jag hittade en klänning från Sandwich (?) för 500kr, som har kostat 899kr (tror jag). Nu var den lite svår att ta kort på: med blixt ser den jätteljuslila ut och utan blixt ser den mörk och murrig ut – föreställ er något mitt-i-mellan!


Just nu ligger det väldigt mycket utveckling och surrar i luften, känns det som! Massor av människor omkring mig – både på nära håll och ute i periferin – verkar ha nått något slags vägskäl och bytt jobb och karriär eller påbörjat nya livsstilar eller börjat plugga på utbildningar som inte ens är likt det de hittills gjort osv osv. Conny ska utvecklas till ultralöpare, Klas ska börja plugga till massör, en arbetskamrat ska ta tjänstledigt ett halvår och resa jorden runt landvägen,och en massa annat.

Så nu börjar jag känna mig som om jag står och stampar på samma fläck. I och för sig har jag nyss bytt jobb och jag har köpt en ny lägenhet men det är ju bara på ytan. Det känns som om jag måste utvecklas inombords också, komma framåt på något sätt! Man kan ju inte vara en rea-haj hela livet och köpa en massa kläder och skor som är nedsatta med 30-70%, det känns så ytligt.

Jag visste inte riktigt själv vad jag menade men så läste jag en artikel i någon tidning hos frissan eller hos Emelie eller något sådant och där fanns helt plötsligt svaret! Jag ska bli en rabattista!

Rabattistor är rea-världens fullblod, shoppingens titaner! En rabattista nedlåter sig inte till att köpa en Esprit-kavaj för 559kr (nedsatt 30% från 799) och fnyser åt en Mexx-tröja för 299kr (nedsatt med 50% från 599). Åh, en rabattista visar stolt upp sin Lanvin-klänning för 7 850kr (nedsatt med 50% från 15 600) och sin Alexander Wang-minikjol i lack för 2150kr (nedsatt 70% från 7 100) och en sådan vill jag också bli. Så nu är det hårdträning som gäller – rätt kost (brain food) och ett speciellt utformat träningsprogram, så att jag kan hålla reda på alla konstiga italienska och amerikanska storlekar utan att få huvudvärk, för att inte tala om all mental träning för att jag inte ska börja gråta vid tanken på att betala samma summa för ett plagg som jag normalt får tio plagg för. Det kommer att ta tid och det kommer inte att bli lätt men jag är beredd på att åtminstone försöka!

Så det kommer inte att bli så många rea-fynd här framledes, bara dyrare. I och för sig, ni lär nog inte märka något förrän tidigast efter jul – jag har fortfarande massor av redan gjorda rea-fynd som jag inte hunnit rapportera än. (Och jag måste ju fortfarande få köpa Desigual till kanon-pris om tillfälle uppstår! Väl?) Vi kan kalla det här en avsiktsförklaring, så utarbetar jag detaljerna senare. Nu har jag fått huvudvärk av allt detta djupa tänkande, så jag måste gå och vila lite. Återkommer med den utarbetade planen senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

AI-Lisa

Inför vårt avdelningsmöte igår blev vi anmodade att skapa en AI-genererad bild som beskriver oss och så var det meningen att vi skulle gissa...