måndag 24 oktober 2011

Domingo salgo de compras (Söndagar shoppar jag)

Jag kände mig inte helt återställd efter gårdagens sjösjuketripp men jag kände att jag inte bara kunde ligga på mitt rum och kvida, så jag tog en taxi till söndagsmarknaden i San Telmo. Det är en rätt trevlig marknad och hittar man ingenting på själva marknaden, så kan man alltid kolla in affärerna som ligger runtomkring. Det finns ganska många trevliga antikaffärer och jag hittade hur många roliga möbler som helst till min nya lägenhet men tyvärr fick ingen av dem plats i min resväska, så det blev inga köp gjorda. Jag närde en liten from förhoppning om att jag kanske skulle kunna hitta en Tang-häst men icke!



De verkar ha några slags designer-kollektiv lite var stans, där designers kan sälja sina egna kläder i en del av affären och så delar de på provhytter osv. Problemet är ju att alla är ju så pyttesmå här och deras kläder är i inte mycket större de. Man får vara glad om man hittar något större än S. Jag såg en jättefin jacka i men den var ju alldeles för liten för mig. Istället köpte jag de här:

De kostade 220 pesos för båda (330kr)
No son Desigual, pero son desiguales, no?

Annars var nog det bästa med San Telmo-marknaden gatuartisterna:



Så jag åkte vidare till marknaden i Palermo Viejo.



Jag köpte inget på själva marknaden där, heller men jag shoppade lite i affärerna runtomkring. Bl a hittade jag en affär som jag har letat lite efter och som heter Rapsodia.
Det är en argentinsk kedja som är lite som en blandning mellan Desigual och Indiska med lite vintage-stuk. Där köpte jag nog det i särklass dyraste plagget hittills.

Den kostade 629 pesos (945kr ungefär) men jag ville ha den, så det får jag väl stå ut med.

Sedan småshoppade jag lite, en liten topp för 126 pesos:

Och två tunikor som jag tror jag kan ha även i vinter hemma, för 676 pesos.


Problemet är ju annars att det är vår här och de bara har vår- och sommarkläder i affärerna. Det kan man väl i och för sig köpa också men då kan man ju inte använda dem på ett tag.

Jag kunde inte avhålla mig från att köpa en liten t-shirt till Vidde också – jag tyckte den var så sann:

Det står ”Jag är fantastisk – precis som min faster” ;-)

I övrigt verkar den stora händelsen idag ha varit att det är presidentval. Därför var alla pubar och restauranger stängda och man fick inte köpa alkohol varken igår eller idag. (Igår var ju jag i Colonia så jag märkte inte så mycket av det!) Förhandstipset är att den sittande La Presidenta, Cristina Fernandez de Kirchner, blir omvald med stor majoritet. Hon verkar vara otroligt populär. Lite som Evita, faktiskt - hon är dessutom Peronista och hennes organisation heter t o m Movimiento Evita om jag har fattat de allestädes närvarande valaffischerna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Två churros skulle gå över gatan

Idag var det sista soppteatern för säsongen. Den hette Två churros skulle gå över gatan och var bra mycket roligare än det låter. Det börjad...