onsdag 26 oktober 2011

Outletshopping i Buenos Aires

Idag åkte jag till ett område med outletbutiker som jag blev tipsad om av vår lärare, Lucia. De ligger i Villa Crespo runt gatorna Aguirre, Loyola, Gurruchaga och Corrientes och jag bestämde mig för att pröva på el Subte - tunnelbanan - som jag inte har åkt med förut. Det gör jag nog inte om, den var visserligen lika billig som bussarna men inget speciellt och fruktansvärt varm och kvav. Jag vågar inte ens tänka på hur den är mitt i sommaren när det verkligen är varmt ute! Det var ganska bra outlet-butiker där (och ganska billigt) men som vanligt var det mest tunna, skira sommarkläder som - kalla mig töntig - inte känns så aktuellt för mig just nu. Jag lyckades i alla fall köpa en skinnväska för 379 pesos:

Naturligtvis ångrar jag att jag inte köpte de andra väskorna jag kollade på, så jag kanske måste åka tillbaka dit igen innan jag åker hem!

Även Rapsodia hade en outlet-butik där, så jag köpte en liten söt topp för 99 pesos.

Jag köpte även en finstickad offwhite jumper men den får ni se live när jag har kommit hem i stället.

Sedan åkte jag vidare till Abasto Shopping Center, där de till min stora förtjusning hade en stor Zara-butik. Jag bestämde mig dock för att äta först och efter det var jag så trött på shoppande att jag åkte hem istället. Så dit måste jag definitivt åka tillbaka och shoppa lite!

På vägen hem råkade jag ut för Buenos Aires mest pratsamma taxichaufför, som inte brydde sig ett dugg om min urdåliga spanska utan tjattrade på i alla fall. Jag tyckte nog att jag skötte mig riktigt bra på spanska efter omständigheterna. Nu är det läxläsning som gäller och sedan natti.

Nu är det bara tre dagar kvar tills jag åker hem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...