söndag 14 juli 2013

Heldag

Jag fortsätter ju att fira min födelsedag hela året och igår var det dags igen! Annika och Ulf (och Winston, förstås!) hade organiserat en heldag med hemliga mål och det enda jag visste var att vi skulle ta tåget till Stockholm kl 08:42 på morgon (tidigt, men tiden behövdes!) och så bar det iväg!
AoU:s bild från perrongen: På väg mot äventyret!
Tågresan upp var odramatisk och när vi landade i Stockholm åkte vi direkt till Nybroviken och tog båten till Fjäderholmarna. Det var massor med år sedan jag var där senast så det var riktigt kul att åka dit igen. AoU hade ju dessutom lämnat in ansökan om sol i tid till Vädrets Makter så vädret kunde inte ha varit bättre!
Canadagässen hade ungar - så sött!
En härlig dag att vara på sjön!
Mackmyra lagrar tydligen whisky i bergsrummen på Fjäderholmarna!
Liiite turistigt är det ju!


Som sagt!
 
Utsikten var väldigt fin från Röda Stugan!

Efter Fjäderholmarna var det dags för nästa punkt på dagordningen och jag blev lite orolig när vi tog spårvagnen till Gröna Lund men som tur var så var det Abba-muséet vi skulle till - och det var verkligen kanon!

 


Man börjar i Gamleby Folkets Park!
Det är ett interaktivt museum, så man kunde skapa en egen ABBAtar. Det här är Annikas Björn.
Man kunde sitta i Arrival-helikoptern (tyvärr blev ju inte bilden speciellt bra, men, men...)

Jim Hensons ABBA
Scenkläderna från Waterloo!
Några av ABBAs skivomslag
Och man måste ju ta den obligatoriska huvudet-i-hålet-bilden! (AoU:s bild)
Det fanns fler punkter på dagordningen men ABBA-museet var så himla kul att vi drog över tiden lite. Efter en väldigt snabb promenad genom Gamla Stan åkte vi direkt till Centralstationen och intog en snabb måltid innan vi tog tåget hem igen, trötta men jättenöjda. Tack, Annika och Ulf, för en riktigt skön dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...