torsdag 9 januari 2014

Urgammalt fynd


Här är beviset på att inga rea-fynd är förgäves! Strax före jul rotade jag omkring längst in i garderoben och stötte på detta minst femåriga (förmodligen mycket äldre, kanske t o m 7-8 år) fynd:


En stickad tröja från Ralph Lauren Sport som jag köpte i Bicester senast jag var där (som sagt, längesedan). Jag kommer inte ihåg vad den kostade men jag minns att den var så billig att både Lena och jag såsom varande militanta reahajar ansåg att vi var förpliktigade att köpa en varsin vare sig vi ville eller inte - ev kostade den 100kr. Sedan dess har den levt ett väldigt försummat liv längst inne i garderoben – tills nu, vill säga, när jag har börjat använda den massor! Den visade sig nämligen vara perfekt ihop med skinnjacka och andra lite tunnare jackor nu när det är en så mild (=trist) vinter, så jag har haft den nästan varje dag under ledigheten.

Så, när modetidningar och andra viktigpettrar säger saker som ”Har du inte använt ett plagg på tre månader/sex månader/ett år, så ska det kastas!” så säger jag bara – ”Lyssna inte på dem!” Det kommer alltid en dag när du ångrar att du inte sparade det och det plagget! (Och då menar jag naturligtvis tidlösa och klassiska kläder, inte extrema modeplagg i säsongens trendfärger.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...