lördag 19 juli 2014

Rundtur med kultur

Årets östgöta-rundtur gick av stapeln under fredagen. Den här gången började vi i Rök.

Jag har lite blyga reskamrater! (En av dem syns inte alls!)
I was there!
Naturligtvis kan man (jag!) ju inte missa en chans till att skutta omkring bland ruiner, så Alvastra kloster var ju ett måste. Är man ruin-nörd, så är man!

Lycklig!

Dregel!
Sedan följde ett antal kyrkor - den första har jag redan glömt vad den hette men den andra var Herrestads kyrka (enligt uppgift den äldsta dokumenterade stenkyrkan i Sverige om jag inte minns fel) och den tredje Örberga kyrka.


Till Örberga kyrka hörde även ett litet stenmuseum med en kopia av en Eskilstuna-kista - sehr häftisch om man är en forn-nörd (Jag nämner inga namn...)!


På övervåningen till stenmuséet - minst lika häftigt, tyckte jag - fanns ett härbärge (Biskopshuset i Örberga) där man kunde övernatta för 30kr/pers/natt.
Efter det (och lunch på Hästholmen) följde en rakt uppstigande promenad till Hjässan på Omberg.


Ganz schön, ja?
Turen avslutades - som vanligt - i Vadstena med shopping (åtminstone vissa av oss), fika och, sist men absolut inte minst, Shakespeare på Gräsgården och Trettondagsafton. Det var lika bra som alltid!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lunch i Lindö

Jag träffar ju inte Anneli och Ullis så mycket nu när vi jobbar hemifrån men idag hade vi bestämt oss för att luncha tillsammans. Utomhus. P...