tisdag 9 september 2014

Helsingfors på några timmar

Man hade ju inte hur mycket tid på sig i Helsingfors, direkt, men det var trevligt ändå! Och vädret kunde knappast ha varit bättre!


Vi lyckades försova oss på ditvägen och vaknade inte förrän en okroppslig röst berättade (på både finska, svenska och engelska) att vi skulle lägga till i Helsingfors om en halvtimme, så då blev det fart på oss! Vi lyckades faktiskt med konststycket att både duscha, borsta tänder, klä på oss och sminka (nåja, lite maskara!) oss på mindre än en halvtimme, vilket måste vara nytt rekord!
Frukost var det ju inte tal om, förstås, och som tur vad hade vi inte betalat för någon frukost den dagen, så vi fick börja dagen i Helslingfors med en crepes och en kopp te (för mig!) på en slags marknad nere vid vattnet.




Vi passerade lite konst på vägen!


Och en söt liten valp underhöll under frukosten!


Sedan fortsatte vi mot shoppingstråket men när jag till min glädje upptäckte att Helsingfors Stadsmuseum faktiskt var öppet trots att det var måndag, hoppade vi in där en stund. Det var ett riktigt trevligt litet museum, jag blev speciellt förtjust i filmerna som visades väldigt effektfullt lite här och var.



Efter det följde några timmars stillsamt turistande och fönstershoppande - och lite lunch - och sedan var det bara att dra sig tillbaka mot båten igen.

Och OK, jag erkänner väl att det slank ner ett litet reafynd också, eller rättare sagt två! I en affär hittade jag de här två leopardmönstrade leggingsen från Saint Tropez som var nedsatta med 70% så att båda kostade c:a 160kr ihop. Det är ju nästan brottsligt att inte köpa då!


Maten ombord var faktiskt bra mycket bättre än jag hade förväntat mig! Vi hade bokat både Viking-buffé och frukostbuffé på tillbakavägen och vi åt i en av restaurangerna på vägen över och jag tyckte att maten var både riklig (mycket riklig) och god.

Fläskfilén visade sig bestå av nästan ett kilo filé!
Jag brukar ju ha lätt för att bli sjösjuk, så jag hade laddat med alla sjösjukemedel jag kunde lägga rabarber på men till min stora glädje räckte det faktiskt bra med Postafen - jag har faktiskt inte varit sjösjuk en enda gång!

Vanliga tabletter, sugtabletter, armband och tuggummin - jag hade bestämt mig för att inte bli sjösjuk!
Det var faktiskt en riktigt trevlig resa som jag kan tänka mig att göra om fler gånger! Men först ska jag ligga lågt med allt ett år eller så, jag har gjort av med alldeles för mycket pengar på sista tiden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påskfika

När jag var barn var Långfredagen verkligen den längsta dagen på hela året - c:a  72 timmar lång. Eller, så kändes det i alla fall. Allting ...