tisdag 31 maj 2016

På gång

Den här veckan händer det grejer hemma, ska jag säga! Det är faktiskt inte planerat så (inte i detalj i alla fall) men på något sätt verkar det mesta gå i lås just nu när det gäller lägenheten åtminstone.

Som att vi hade tid att svänga förbi Ikea igår t ex. Vi hade inte så mycket tid men jag hade en lista så det var effektivt ändå!

Bl a köpte jag en byrå Brimnes, som jag sen tillbringade åtskilliga timmar i går kväll med att försöka skruva ihop. Det var nog rekord i antal delar och skruvar/muttrar mm i en förpackning av allt som jag någonsin köpt på Ikea, tror jag - och jag har köpt en hel del där genom åren!


Jag skruvade och skruvade...


När jag började med lådorna flyttade jag upp på köksbordet, delvis för att försöka hålla reda på alla småskruvar mm och minimera ytan de kunde rulla iväg på.


Jobbigast att handskas med för någon med mina naglar var nog de små förlimmade plastsakerna som ska fästas på lådorna så de inte slår i när man stänger dem. De fastnade hela tiden på mina naglar - eller under dem...!


Inte långt efter i nagelirritation kom de ytte-pytte-små skruvarna som skulle skruvas i lite här och var på byrån. De var nästan omöjliga att handskas med utan att de försvann in under naglarna. Jag brukar faktiskt inte (tvärtemot den allmänna uppfattningen) ha några problem att göra det mesta (utan att plocka upp mynt och nålar från plana ytor) med mina naglar men här sattes min fingerfärdighet rejält på prov.


Men till slut blev den ihopsatt i alla fall. Den är inte exakt vad jag ville ha men ganska nära. Jag ville ha något som såg lite á la gammalt dokumentskåp ut. Det fanns ett riktigt gammalt dokumentskåp på jobbet som ingen ville ha och jag funderade på det men det var ungefär 75cm djupt och det skulle nog sticka ut lite för långt. Det skulle se ut som en barrikad som man var tvungen att klättra över för att nå soffan. Så Brimnes känns som ett acceptabelt alternativ tills jag hittar något jag verkligen vill ha.


Den var inte speciellt dyr, heller - 699kr tyckte jag var överkomligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Movement

Jag börjar nästan bli lite orolig. För andra gången i rad valde jag en pastellfärg till naglarna. Förra gången Luxio Marina och idag föll j...