fredag 24 maj 2019

Deckarvandring


Det är inte klokt vilken tur med vädret vi har haft i Kulturföreningen på senaste tiden! Igår hotades det med ösregn på eftermiddagen när vi skulle ha vår deckarvandring i Emelie Schepps spår men som tur var så hade samtliga meteorologer fel. Det var kanonväder!


Jag har inte läst någon av böckerna (och jag tror inte att jag kommer att ha lust att göra det heller) men det gick alldeles utmärkt att gå vandringen i alla fall.

Peter Kristensson som guidade började med att läsa ett stycke ur någon av böckerna vid varje stopp och knöt sedan ihop platsen med både boken och historien på ett väldigt bra sätt.


T ex spelar vattentunneln nedanför Bomullsspinneriet en central roll i senaste boken. Tyvärr är den just nu avstängd för reparation så vi kunde inte gå i den men vi fick se den på håll i alla fall.


Efter vandringen var vi några som gick till Pappa Grappa-terassen och njöt lite i solskenet. Menyn var ganska begränsad men Caesar-sallad hade de i alla fall och den var väldigt god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...