lördag 5 september 2020

Höstdags?

 

Nu när det börjar bli lite kyligare börjar det klia i fingrarna att hösta till det lite på balkongen. Men samtidigt har inte alla mina pelargoner blommat över än så det får bli en kompromiss så länge. 

Jag har varit och inhandlat lite blandade höstväxter och passade även på att utöka min begynnande samling av plåtbaljor att plantera i.

Helt plötsligt tycker jag det är så snyggt med plåtbaljor som står på golvet snarare än balkonglådor på räcket, så då får det bli så.

Jag rensade även bort lite gamla torra krysantemer ur den stora plåtbaljan och petade ner lite andra blommor där också.

Jag vet inte vad som har hänt med krysantemerna i år men de blommar fint först och sen torkar de ihop och inga knoppar slår ut. Först trodde jag det var mitt fel men när jag frågade i blomsteraffären så sade de att krysantemer kan vara lite knepiga och det inte gick att göra något åt. Den här krysantemen är än så länge fin att se på i alla fall.

Så nu har jag ett litet höststråk på balkongen som ska fyllas på vartefter mina pelargoner slutat blomma. Mer höst åt folket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...