söndag 22 augusti 2021

En Vätterrunda


Linda och jag blev inbjudna till en mer eller mindre hemlig heldagstur med Niclas och Anders igår. Vi fick veta att vi skulle åka åt sydväst men inte exakt vart eller vilka stopp vi skulle göra på vägen. Jättespännande!

Det visade sig snart att temat var Vättern och första stoppet var en stenig strand med en vacker utsikt.

Sötnosen Rasmus var naturligtvis också med på resan och gjorde allting mycket sötare 😍


För en gångs skull var jag faktiskt rätt klädd! Jag hade hört Omberg nämnas, så jag misstänkte att jag åtminstone vid någon tidpunkt under dagen skulle stå i vind och blåst och se ut över Vättern. Därför hade jag både skinnjacka, halsduk och keps på mig - och det visade sig vara helt perfekt!

Första matkontrollen var fika i Borghamn. Det fanns våfflor men Linda och jag bestämde oss för att dela på en smaskig chokladkaka i stället.

Och naturligtvis var vi tvungna att ta en sväng i hamnen också. Solen hade värmt upp piren så det var riktigt skönt där trots blåsten. Vi såg några tappra badare också men som tur var hade jag ingen baddräkt med mig, så det var ingenting för mig.


Vissa passade även på att köpa fisk i fiskboden också!

Efter fikat bar det av mot Omberg och uppför mot Drottning Ommas borg.


Även där var utsikten förödande vacker och det fotades en hel del!

Efter lunch på Omberg golfklubb (mycket god mat) bar det av till nästa natursköna plats Vättern, denna gång tror jag det hette Stora Lund.

Och vackert var det!

 
Fantastiskt vilken kanonväder Niclas hade lyckats fixa åt oss! Framförallt när man tänker på att det regnade i princip hela veckan innan och om man ska tro prognoserna för kommande så ska det regna en hel del då också. Vi lyckades tydligen pricka in den bästa dagen. 

Sol, vind och vatten! 😊


Men även transportsträckorna mellan stoppen var värda att fota. 

För att bryta av mot alla hänförande utsikter gjorde vi ett stopp vid vad min uppfattning av hur Himmelriket ser ut, nämligen en chokladfabrik. 

Jag hade ingen aning om att det fanns en chokladfabrik i Ödeshög. I så fall hade jag åkt dit för länge sen! Och naturligtvis hade de en fabriksbutik också!

Jag tyckte jag handlade som bara den men när jag kom fram till kassan gick det konstigt nog bara på 27 kr. Jag var på väg att gå tillbaka in i butiken och fylla på påsen lite till men kom fram till att jag kanske inte behövde äta mer choklad och borde hålla mig till det jag hade lagt mig till med. Och så blev det.

 

Efter ytterligare ett stopp-med-vacker-utsikt var det dags att vända hemåt igen. På vägen stannade vi till och fikade på en vägkrog som hette Dinners och som var riktigt trevlig. Jag passade på att äta en smörgås till kvällsmat så jag slapp sätta mig och äta när jag kom hem kl 20 (Jag sade ju att det var en heldag!)

När jag blev avsläppt hemma fick jag med mig en påse med plommon från deras trädgård också, så nu har jag både nyttigt och onyttigt att äta på i veckan.


Det var en riktigt underbar dag och jag var behagligt trött av all den friska luften och solen och det trevliga sällskapet när jag kom hem. Jag har sovit som en stock inatt!

Hoppas det blir fler såna här dagar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Påskfika

När jag var barn var Långfredagen verkligen den längsta dagen på hela året - c:a  72 timmar lång. Eller, så kändes det i alla fall. Allting ...