måndag 17 januari 2022

Ny leksak

Vi en hälsokontroll för en tid sen påpekades det att mitt blodtryck var lite högt och att jag borde kolla upp det. Det gjorde jag och i ungefär samma veva uppdagades det att min vänstra hjärtkammare inte pumpade som den ska. Varför är det ingen som vet, så nu ska det utredas med olika remisser hit och dit. Under tiden fick jag medicin som skulle sänka blodtrycket eftersom det var så högt. Medicin som jag mådde urdåligt av och som jag bad om att få utbytt till något annat - men det gick inte! Till slut köpte jag en egen blodtrycksmätare:


Sen gjorde jag uppehåll med blodtrycksmedicinen och satte igång att mäta blodtrycket själv hemma. Nu har jag lekt med den i en vecka och rapporterat resultaten till läkaren som skrev ut medicinen.


Och gissa vad, nu har jag tydligen inte högt blodtryck längre och behöver inte ta medicinen mer! Jag fick meddelande av läkaren via 1177 om det idag.

Men jag ska nog fortsätta att leka med min nya leksak. Enligt vad jag har läst mig till under den här tiden så har nästan 50% av alla över 50 högt blodtryck, så det kan vara värt att hålla ett öga på det så det inte stiger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...