Jag har aldrig varit speciellt förtjust i att stå och slava framför spisen i timmar, vilket antagligen är anledningen till att jag så sällan lagar mat hemma. Dessutom blir vissa saker aldrig speciellt bra om man fryser in dem. Potatisgratäng, t ex. Men nu har jag kommit på knepet.
För en tid sen köpte jag ett paket potatisgratäng på Ica (det var ju rabatt, förstås)
Men... i stället för att tillaga hela gratängen i en form, så delade jag upp den i muffinsformar.
Jag fyllde på med lite riven ost, både i gratängsmeten och på toppen. Och så in i ugnen någon kvart.
Ta-daa! Potatismuffins som kan frysas in en och en - och tas fram och slängas in i micron en och en - vartefter man är sugen.
Och de passar alldeles utmärkt med min långkokta fläskkarré, som jag slängde in i ugnen på 125 grader innan jag var iväg och roade mig i några timmar. Och som var precis lagom klar när jag kom hem igen.
Naturligtvis med tillbehör såsom bea-sås, miniplommontomater (alltid) och ångad broccoli. |
Äntligen har jag lärt mig laga mat på rätt sätt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar