söndag 23 juli 2023

Auktion i Grytgöl 2023

 
Det har varit dags för en av sommarens höjdpunkter, nämligen Auktion i Grytgöl. Linda och jag åkte tidigt för att kunna kolla in visningen och ta bra platser...

...och naturligtvis hinna med den obligatoriska kokta med bröd innan auktionen började.

 
Det blev faktiskt ingenting köpt idag, trots att det lockades med t ex en tandemcykel. Vi hade faktiskt sett ut några saker vi skulle kunna tänka oss om de var tillräckligt billiga men under de lite dryga tre timmar vi var där hann de bara fram till socker- och margarinlådorna - och de gick alldeles för dyrt för att vara intressanta. De andra sakerna hann inte fram innan träsmaken blev alldeles för svår. 

Nästa år kanske vi åker två timmar senare...

  
Och hungriga var vi givetvis! Vi försökte hitta något trevligt ställe i närheten av Grytgöl att äta/fika på men det verkade inte finnas några (och de som till äventyrs fanns var inte öppna)

Så det fick bli en favorit i repris, nämligen Joan's i Finspång. Där var den grillade sandwichen med kyckling lika god som jag mindes den från senast jag var där.


Den här gången fick jag t o m med mig Linda att testa på den.

Och, trots att vi var proppmätta efter den goda maten, lyckades vi få ner lite glass från kiosken på torget. Det var för övrigt den godaste mjukglassen jag ätit på hela sommaren. (och jag har ätit en hel del glass i sommar!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...