lördag 30 september 2023

Kulturnatten 2023

 
Det har varit Kulturnatt igen. Förr om åren for man omkring som ett torrt skinn för att hinna med så många aktiviteter som möjligt men jag har lärt mig att plocka ut godbitarna sen dess. I år hade Maria och jag noggrant valt ut två aktiviteter och vi började på Spira med Afternoon Tea.

 
Det fanns en hel del smaskens och man blev mätt - trots att det fanns begränsningar på hur mycket man fick ta.

 
Vi fick sällskap dit av Jeanette men hon avvek sen för att se på fotboll (?).

 

 
Maria och jag hade lite tid över innan vår nästa punkt på schemat så vi tog en nostalgitripp till Arbis. Det var ju faktiskt där vi först lärde känna varandra när vi jobbade ihop i biljettkassan - för många år sen.

 
Vi kände igen oss och det var väldigt fräscht och fint där.


Det var både uppträdande där och man kunde äta middag också, tydligen, men vi var ju redan mätta efter alla godsaker på Spira, så vi nöjde oss med att se ner på de ätande en stund.


Sen var det dags för kvällens sista hållpunkt - guidad visning av Matteus kyrka. Maria och jag är ju kyrkonördar båda två, så vi såg verkligen fram emot det.

Den som visade runt var arkitekten som låg bakom renoveringen av kyrkan och han var både kunnig och entusiastisk, en perfekt kombination i guidade-visning-sammanhang.

Han pekade ut många saker som man inte tänker på annars och vi fick se t ex orgelläktaren, där jag aldrig varit förut.

Och man måste ju erkänna att Matteus är en väldig vacker kyrka!

Jag hade hoppats på att man skulle få en visning även av tillbyggnaden men där pågick dopkaffe, så det gick inte. Men kyrkvaktmästaren sade att vi var välkomna någon annan dag - kyrkan är ju öppen för det mesta - så jag ska försöka prångla mig in där vid tillfälle. Eftersom jag passerar kyrkan på väg både till och från jobbet kanske jag kan smyga mig in på väg hem från jobbet någon dag...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...