torsdag 2 november 2023

Vinprovning i Wadströmska

 
Igår var en riktig kulturdag! Inte nog med att vi fick höra ljuv musik på lunchen, på kvällen var det vinprovning med Kulturföreningen i otroligt vackra Wadströmska villan.

Det var inget blindtest den här gången, utan vi fick veta vilka vinerna var redan från början.

 
Och eftersom vi var så många (16st) och vi inte visste om glasen skulle räcka, tog jag med mig egna glas hemifrån. Till höger mitt glas från Concha y Toro i Chile.

 
"Utbildare" för kvällen var Ann-Marie Weibe, kock och sommelier, tillika mat- och vinälskare som hade mycket intressant att förtälja. 


Temat för kvällen var hur olika sorters mat och viner "gifter sig" med varandra. Till de vita vinerna var det tre sorters lax - gravad lax, ceviche och laxmousse med rostad capris. Såå underbart gott allting!

 
Och här är maten till de röda vinerna: ostpaj, kyckling med hallonsås, jordärtsskocksoppa med krispigt sidfläsk (åhh, så gott") och bulgursallad (på den låg det en stor, het lammfärsbulle men den "räddade" Anneli mig från!😊)


Och Ann-Marie kan verkligen sina saker! Vi testade de olika rätterna med vinerna ett och ett och det gjorde verkligen skillnad vilket vin det var. Synd bara att jag inte kommer ihåg allt (eller ens det mesta!) hon sade om syra och sötma, så jag kan omsätta det i praktiken nästa gång jag ska välja vin till maten...

Och heder åt Wadströmska villan, som t o m har riktigt lös-te att välja på till fikat efteråt. Och Ann-Marie hade gjort en jättegod nötkaka till.


Så här gott har jag inte ätit på år och dag! (Och om vi ska vara riktigt ärliga så var det nog mer maten än vinet jag var där för!)

2 kommentarer:

  1. Och du hittade hem utan problem? ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men det var lite mörkt och suddigt ;-)

      Radera

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...