Det är så svårt att få plats på restaurangskolans lunch att det är lite av ett mirakel att Anneli och jag har lyckats prångla oss in två gånger på två veckor.
Idag hade vi Ullis med oss och vi fick inte gå upp till restaurangen förrän vi hade smakat på deras fördrink.
Enligt uppgift innehöll den bl a jordgubbsté (?) och den var väldigt fräsch och god. Ulrika och jag fick vänta lite på våra drinkar eftersom det var något fel på skum-sifonen (!) och under tiden passade Anneli på att dricka upp sin.
Men då hade vi å andra sidan kvar av vår drink när vi blev visade till vårt bord. Som vanligt var det såå fint dukat.
Det var à la carte och man fick tre val för varje rätt. Vi valde grön ärtsoppa med kräftstjärtar och sockerärtor till förrätt.
Till huvudrätten fick man välja mellan kroppkakor, smörstekt torsk eller aprikosspäckad karré men det visade sig att torsken var slut. Så det fick blir karré då.
Efterrätten var svår att välja. Crème Caramel, rabarberpaj eller prinsesstårta i glas? Hmm... Efter en viss beslutsångest landade det i rabarberpaj.
Allting var ju givetvis jättegott och "personalen" var trevlig. Nu är alla tillfällen den här terminen fullbokade men vi har redan bestämt oss för att hänga på låset och boka in oss på så mycket vi kan när tiderna för höstterminen kommer ut!
Trevligt! Var hittar man info om lediga tider (sedan när de kommer)?
SvaraRaderaJag har upptäckt flyers via slump när jag gått förbi skolan i Västgötebacken på väg till stan. Men de har en Facebook-sida (https://www.facebook.com/KungsgardsRestaurangskola) där de - ibland - lägger ut tiderna och en Insta-sida (kungsgardrestaurangskola). Och det gäller att vara snabb, det finns bara c:a 10 bord.
Radera