torsdag 8 oktober 2009

Konst?

Jag böjer mig för tjatet och försöker uppdatera bloggen vare sig jag har lust något att skriva eller inte. Skyll er själva!

Jag har ju kommit igång och träna igen efter förkylningar och elände och när jag går till Campushallen på morgnarna går jag igenom Universitetsparken. Där är faktiskt riktigt vackert, framförallt när solen skiner så här års.





Men… tyvärr skäms det vackra emellanåt av att de har klämt in ”konst” lite här och där. En del ”konstverk” är väl OK, d v s man märker dem inte, men vissa andra…



Första gången jag såg den här tänkte jag: ”Varför har de en Gollum-staty här? Är det någon slags helgedom som Fantasy-fjantarna använder till orgiastiska väckelsemöten när det är fullmåne, eller vad?”.

När jag kom lite närmare lite närmare upptäckte jag att "Gollum" är klädd i skärmmössa, hästsvans, platådojor (riktigt fräcka, faktiskt!) och håller vad som verkar vara en cigarr i ena handen.



Konst ska ju väcka frågor, har jag hört, och det gör ju faktiskt den här – frågor som ”Varför?”, ”Vad menas?” och ”Allvarligt?” t ex.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...