torsdag 30 september 2010

Englandsturné, del 4 – Ännu mera Jane Austen (och lite forntid)

Nästa morgon, efter frukost på Starbuck's, hängde vi återigen på låset till Jane Austen Centre – denna gång för att ta en titt på muséet. Det var väl värt ett besök!

Nästa år – när jag ska vara med hela veckan på Jane Austen Festival och vara klädd i tidsenliga kläder – ska jag nog ha den här klänningen på mig, ihop med den här jackan och hatten:



Marie säger att hon ska ha det här:



Efteråt traskade vi upp för backen till Royal Crescent till det georgianska hem som ställts i ordning som museum på 1 Royal Crescent...



...och därefter traskade vi ner för backen en bit till Assembly Rooms och Fashion Museum.



På Fashion Museum hade de en utställning med prinsessan Dianas klänningar, som var sådär, men det bästa var den permanenta delen.




I shoppen efteråt köpte jag ett par tuffa fingerlösa vantar.



Assembly Rooms var minst sagt pampiga och jag blev speciellt till mig över de fantastiska kristallkronorna.




Det började bli dags för te (but of course!), så vi drog oss återigen mot Jane Austen Centre och deras Regency Tea Rooms. På vägen passade jag på att rusa in på Marks & Spencer och köpte tio par trosor och fem par strumpor för sammanlagt £15. Det finns inget som slår M&S när det gäller billiga och bra underkläder!

Regency Tea Rooms passade Anette och jag på att ha Tea with Mr Darcy (självklart!) medan Marie nöjde sig med Ladies' Afternoon Tea.


Medan vi glufsade i oss, kom Colonel Fitzwilliam(?) in och beställde te och Marie fick i uppdrag att rusa fram och föreviga honom.

Jag ska definitivt hit igen nästa år!

När vi var mätta och belåtna (på både scones och snygga georgianer) gick vi ner i shoppen, där jag inte kunde låta bli att inhandla en Mr Darcy-nyckelring!


(Hallå, en sådan måste man ju ha!)

Dessutom köpte jag några Jane Austen-relaterade böcker, bl a Jane Austen's Letters som väger omkring två kilo.

Det var dags att åka vidare, så vi packade in oss i bilen och åkte till Stonehenge. Jag var fullt beredd på att bli besviken men det såg ut ungefär som jag hade förväntat mig, kanske liiite mindre.


Naturligtvis blåste det!




Det tog inte lång tid att gå runt Stonehenge, så vi åkte snart vidare. På vägen råkade vi passera Winchester, så vi passade på att ta en sväng där också.



Det var verkligen charmigt...




...och naturligtvis var vi tvungna att besöka katedralen och graven!




Efter Winchester fortsatte vi och tog in på Travelodge i Four Marks, inget överdådigt men mycket prisvärt (£57) och rent.




På kvällen åkte vi till Alresford och åt på en indisk restaurang – det var nog det dyraste målet vi åt på hela resan. Men det var gott!



Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Event på Akademikliniken

  Jag har många gånger gått förbi Akademikliniken och funderat på om jag inte borde gå in och se vad de kan göra för mig. Det finns ju en up...