onsdag 29 september 2010

Englandsturné

Jaha, då var man tillbaka hemmavid efter en lång och innehållsrik resa i södra England. Enligt mätaren på bilen har vi åkt 70-80 mil (svenska mil, alltså!) och det känns verkligen.

Vår fina bil

Eftersom det inte fanns några möjligheter att uppdatera under tiden vi reste omkring – de enda internetkaféer som fanns bestod bara av datorer med internetuppkopplingar där det inte gick att ladda upp bilder och framförallt där det inte gick att få fram å, ä och ö – och eftersom det har hänt så mycket och vi har sett så mycket, så har jag bestämt mig för att skriva om resan lite i omgångar och lägga ut det vartefter jag har skrivit färdigt en del. Annars skulle det bli alldeles för mycket att både läsa och skriva och med tanke på alla bilder skulle ett inlägg inte ens få plats på en sida. Jag tänkte mig att göra ett inlägg för varje dag och ni får läsa så mycket ni orkar, om ni orkar.

Så vi börjar med Första dagen – torsdag – när vi anlände så sent att vi inte hann mycket mer än att kvittera ut bilen och ta oss till Holiday Inn Stanstead Express, där vi övernattade innan vi påbörjade den riktiga resan.


Vår bil visade sig vara en stor och rymlig jeepliknande historia och Marie praktiskt taget hjulade runt på parkeringen av glädje när hon upptäckte det (bilmänniskor är konstiga!). Observera hur ren och fin den var när vi började vår resa. Den var inte lika blänkande när vi lämnade tillbaka den.

(Och OBS! Det är visserligen mina bilder, tagna med min kamera, så med lite tur är det inte många bilder på mig men när det är det och om ni tycker att jag är lite konstigt klädd, så har ni alldeles rätt. På sådana här resor packar jag alltid ner kläder ur Reservgarderoben, dvs kläder som för det mesta tynar bort i glömska i källaren och på vinden och bara plockas fram för tjänstgöring när jag ska göra saker som måla om hemma, ge mig ut i skogen och plocka svamp och... – ja, resa omkring. Jag vill inte höra kommentarer som ”Hur f-n såg du ut på er resa, egentligen?”. Det är medvetet!)

Fortsättning följer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Söndagsbrunch med shuffleboard

  Så här en vanlig söndag i april kan det vara trevligt att hitta på något roligt - gärna något som innefattar mat. Och då är ju söndagsbrun...