lördag 19 februari 2011

Zumba

Idag hade jag planerat att tvätta hela dagen men när jag gjorde en snabb-inventering i garderober och byrålådor, visade det sig att jag har både outfits och underkläder och träningskläder så det räcker minst en vecka till, så jag sköt upp tvättningen till nästa lördag.

Och eftersom det har varit si och så med träningen den senaste tiden – den senaste veckan på grund av halsont – och eftersom jag inte hade ont i halsen när jag vaknade i morse, bestämde jag mig för att gå och Zumba. Det föreligger en viss risk för att jag snart är den enda jag känner som inte har testat på det, annars, och det verkar ju vara lite inne just nu.

Jag har lite svårt att förstå hypen omkring Zumba efter att ha prövat på det, faktiskt – jag har tillbringat roligare 60 minuter. I och för sig, det var väldigt käck och dansvänlig musik, ledaren var också väldigt käck och glad men, förutom att jag svettades som en bryggarhäst – och det gör jag ju jämt – så tyckte jag inte att det kändes som mer än ett vanligt aerobicspass. Det var lite väl krångliga steg och rörelser och inte mycket instruktion. Man kanske skulle ha gått på ett Zumba För Dummies-pass först. Det kan i och för sig ha något med lokalen vi var i att göra – den är väldigt långsmal och jag hamnade längst ut på kanten och fick vrida huvudet som någonting ur Exorcisten hela tiden för att överhuvudtaget se vad de andra höll på med.

Någonting var inte bra för mitt knä heller, för det lade av efter tio minuter och jag ägnade resten av timmen åt att försöka att inte stödja för tungt eller vrida på det. (Det är alltså vänstra knät vi pratar om, som jag av någon anledning haft problem med sedan jag stukade högra foten för två år sedan!)

Dessutom kan det vara så att jag har någon infektion kvar i kroppen – även utan halsont – för jag fick huvudvärk halvvägs genom passet och den blev bara värre och värre, så jag fick ta en Ipren och gå och lägga mig en stund efter att jag kom hem.

Så, för att sammanfatta: Jag kan väl kanske tänka mig att Zumba igen om jag inte har något för mig någon lördag men såååå roligt var det inte! Afrodans är mycket roligare!

Jag tog en träningsbild som bevis men den blev inte så bra, tyvärr!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...