måndag 18 juli 2016

Virtual Reality

Vi hade bestämt oss för att testa på Virtual Reality på Visualiseringscenter C idag. Tyvärr kan man inte boka biljetter utan måste vara där när de öppnar kl 11 och hämta biljetterna till eftermiddagen och eftersom jag jobbar bara ett stenkast (över Strömmen) därifrån föll det på att mig att kuta över och lägga mig till med biljetterna. För att vara säker på att komma först (efter att ha varit och rekat förra veckan och fått höra att biljetterna är eftertraktade!) så sprang jag över så jag var där redan tio i elva. Då stod det redan en kille där och väntade - "F-n också", tänkte jag, "han ska säkert ha alla sex biljetterna till någon svensexa eller nåt!" Så vi stod där i tio minuter, på helspänn, och höll ögonen på varandra så att inte den andra skulle komma före. Men efter ett tag tyckte jag att klockan var 11, så jag kände på dörren - och den var öppen! Så jag kastade mig in och sprang fram till receptionen (med den andra killen tätt i hälarna) och lyckades lägga beslag på de första fyra tiderna. Ha!




Och det var det värt, för det var riktigt häftigt! Det fanns tre olika spel att välja mellan och vi tjejer valde "the Blu", där man får stå i ett korallrev, under vatten, och se rockor, fiskar, maneter och en sköldpadda (bl a) simma förbi och omkring en. Det är så bra gjort att om man sträcker fram handen mot en fisk så simmar den iväg, precis som på riktigt! Jag hann även med en snutt av en film där man står på däcket till ett vrak och en stor blåval simmar förbi bara några meter bort. Mäktigt! Klas valde att vara kreativ och måla sin "värld". Det såg också häftigt, men svårt, ut!








Tyvärr var ju tiden alldeles för kort. Man fick tio minuter var och jag hade gärna hållit på i minst en timme. Men jag kanske kan smita över dit någon mer gång den här veckan...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...