fredag 28 juli 2017

Mot Vadstena 2017

Så var det dags för årets resa till Vadstena med några små stopp på vägen. I år stannade vi till först på Brunneby, där det finns både restaurang och gårdsbutik.


Restaurangen var väldigt trevlig med bl a en skaplig buffé som var som ett litet julbord med både varm och kall mat och dessutom ingick bärpaj med vaniljvisp!


Gårdsbutiken var rent fantastisk! Trivsam med massor av egna och andras varor och dessutom till riktigt överkomliga priser. Jag lyckades behärska mig och bara köpa två olika sorters te men de andra passade på att veckohandla, som det verkade.


Från Brunneby åkte vi till Ljungs slott, som var en riktig pärla som kärleksfullt renoveras och bevaras av Föreningen Ljungs Slotts Bevarande. De förtjänar verkligen en eloge för det!


Som tur var kom vi i tid för att gå en visning med en otroligt kunnig och entusiastisk guide, vilket naturligtvis förhöjde upplevelsen.



Och till slut kom vi till Vadstena! Shoppingen längs gågatan tar kortare tid för varje år vartefter de trevligaste butikerna försvinner och fikandet innan teaterföreställningen börjar bli lite väl spännande eftersom man aldrig vet om caféet vid vattnet (vet faktiskt inte vad det heter!) är öppet eller inte. Enligt uppgift stänger de "mellan 16 och 18 beroende på hur mycket folk det är" och när vi kom idag (+ ytterligare några sällskap) så hade de stängt men lät oss ändå stanna och fika, som tur var. Men till nästa år tror jag nog att vi får bestämma oss för att fika någonstans som verkligen har öppet!

Sen var det dags för föreställningen. Romeo och Juliet (inte Julia). Lite annorlunda den här gången med en dövstum Julia som tecknade sig igenom sina repliker (lite irriterande emellanåt!) men snyggt gjord med otroligt duktiga skådespelare (som vanligt).

Och efter det resan hem i sommarnatten...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skymningsmusik

Tyvärr var det lite manfall pga sjukdom på gårdagens 1800 hos oss, så Maria och jag fick hålla ställningarna själva. Vi inledde med lite god...