måndag 23 oktober 2017

Jordigt



Jag har planerat att plantera om min clivia länge eftersom jag såg att den hade skjutit skott men har inte kommit till skott (vilken komiker jag är!) förrän nu. Kanske har jag skjutit (!) upp det för länge för när jag tittade lite närmare upptäckte jag att det inte var ett skott, utan två. Ser ni det lilla, lilla skottet nästan precis där roten börjar?

I alla fall, jag hade laddat med ny jord, nya krukor (egentligen bara en ny kruka men fick försöka hitta en till i all hast) och verktyg.


Det var ett h-vete att få ur växten ur krukan! Rötterna hade sugit sig fast på insidan av krukan så jag fick ta en kniv och försöka skära bort dem. Men till slut, så...


Sen var det bara att försöka få loss skotten.


Det är ingenting för långa naglar, kan jag meddela!


Till slut lyckades jag få bort dem från mammablomman och kunde plantera dem var för sig.


Och mammablomman själv fick rötterna nerklippta så långt det gick.


Jag hittade faktiskt ytterligare en "bebis" bland rötterna men den hade växt neråt och såg så ämlig ut att jag inte ens försökte rädda den.


Och mycket spill blir det när man planterar om en clivia...


Men nu är de separerade och omplanterade och de små väntar bara på sin(-a) nya ägare. Jag lovade nämligen bort det stora skottet när jag trodde det bara fanns ett, så vi får väl se om hon tar båda.


2 kommentarer:

  1. Planterade också om en clivia i somras (eller brottades med). Och det är ju så mycket rötter!! Jag tyckte det var lite småäckligt att klippa i dem. De såg ut som maskar... Men vad gör man inte som god "blom-mamma". :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med, rötterna är läbbiga. Det är därför jag drar mig in i det längsta med att plantera om min stackars clivia...

      Radera

Tji fick vi

Nu när jag inte betyder garanterad undergång för Dolphins så fort jag visar mig på en basketmatch längre, har ödet tydligen hittat ett nytt ...