tisdag 22 maj 2018

Mås-krig

Nu är det dags igen! Som vanligt har måsarna byggt bo på taket i år igen - men tack och lov inte precis ovanför min säng som de gjorde förra året! Men det är livat nog ändå, kan jag tala om t o m så livat att jag hittar måsfjädrar inne i lägenheten!



Jag har haft en lång mailkorrespondens med ordföranden i föreningen om vad vi kan göra åt det och det verkar som om det finns ett antal metoder man kan använda. Han verkar avsky måsar nästan mer än vad jag gör, faktiskt! Till att börja med skickade han upp några killar på taket för att lokalisera måsboet men det gick inte att förstöra det eftersom det fanns "massor av ägg" i det. Måsbon är tydligen fredade mellan april och september oförklarligt nog - de är ju knappas utrotningshotade!

Men vi ska i alla fall testa med att sätta upp en rovfågelsilhuett på taket och får hålla tummarna att den gör någon skillnad. Vi får även hålla tummarna att killarna som sätter upp rovfågelsilhuetten inte blir alltför skadade när de blir anfallna av måsarna.

Och det tog inte lång tid för måsarna på taket att lista ut att det var jag som hade skvallrat på dem heller! När jag kom hem från jobbet dagen efter så hade de lämnat sitt visitkort på balkongdörren.


Man får väl vara tacksam för att det inte var ett hästhuvud i sängen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

April-väder

Snacka om aprilväder! För två dagar sen kändes det så vårligt att jag tog den här bilden på väg till jobbet. Idag ser det ut så här: Tack oc...