torsdag 15 april 2021

Choklad- och teprovning

Det är ju tur att det finns datorer och olika videokonferenstjänster som Teams och Zoom, annars skulle nog livet vara lite tråkigare i dessa tider.

Men vår eminenta Kulturförening på jobbet har anpassat sig föredömligt efter situationen. Vi har ju redan haft digital mordgåta, digital bokklubb, digital På spåret-quiz och nu ikväll var det dags för digital chokladprovning. Och det gick ju det med!


Vi fick tidigare veckan varsitt paket med olika sorters (numrerade) chokladbitar och praliner, en liten påse te och tydliga instruktioner inför provningen. Det var ett enormt viljestyrkeprov att inte äta upp allt gott i förväg.
 

Tack vare de tydliga instruktionerna som Inga-Lill på Thea Coffea hade skickat med så hade jag allt klart i god tid innan vi började.

Alla chokladbitar och praliner i nummerordning och vatten och bröd (för att neutralisera smaklökarna, precis som i vinprovning) inom räckhåll. Nu är jag redo!

Upplägget var lite intressanta fakta, varvat med avsmakning av halva chokladbitarna, paus och sen lite mer intressanta fakta och bilder, varvat med avsmakning av den andra halvan av chokladbitarna - den här gången till te. Precis perfekt!

Och vi känner ju alla till den gamla devisen "Man cannot live on chocolate alone - but woman sure can!" 'Nuff said...

2 kommentarer:

  1. Vilken toppenaktivitet! Mums!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums! var ordet! Kanske något att testa med Hjärngänget? Jag "offrar" mig gärna igen...;-)

      Radera

Den goda människan i Sezuan

  Den goda människan Sezuan var sista föreställningen för säsongen på abonnemanget och det var inte med höga förväntningar vi förpassade oss...