torsdag 9 februari 2023

Renrummet

 
På mitt jobb finns det gott om utrymmen som man inte ens visste fanns om ingen initierad visar en dit och Renrummet är ett sådant. Det är ett av våra forskningslabb och jag kan inte påstå att jag förstod allt de sade att de gjorde där men det har med kemi att göra i alla fall. Tror jag.

Som tur var fick vi i Kulturföreningen en inbjudan att se vad de håller på med där. Det är lite trångt så vi fick bara komma dit några i taget.

 
Vi fick ju naturligtvis inte vandra omkring hur som helst och vissa ställen är mer förbjudna än andra. Som tur är finns det nästan bara glasväggar så man kan i alla fall se in i miljöerna som är som hämtade ur en science fiction-film.

 
Men på vissa andra ställen kände man sig nästan lite välkommen!


Det finns skyltar med föreskrifter precis överallt.
 

Och varningsskyltar!

 

Men om jag förstod saken rätt (vilket inte är säkert) så är föreskrifterna till lika mycket för att skydda utrustningen och sakerna de jobbar med som dem som jobbar i miljöerna.

Så det finns inga mjältbrandbakterier eller andra läbbiga saker som kan smita ut och göra oss alla till zombier, tack och lov. Det värsta som kan hända är tydligen att alla får gå ut ur labbet någon timme och vänta på att ventilationen ska rensa luften på "partiklar".

 
Så vi kan alla sova lugnt i natt (vad zombie-scenariot beträffar i alla fall)...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägenhetsbilder

Ni vet hur man alltid vaknar och är skitsnygg i håret samma dag som man har bokat frisörbesök? Exakt samma var det när jag kom hem från mäkl...