måndag 1 maj 2023

Valborg 2023

Här brukade det vara marknadsstånd!
 
Jag har nog struntat i att gå till i Folkparken på Valborg på flera år, antagligen mest för att det brukar vara så in i hundan kallt och gärna lite regnigt också. Men igår var det faktiskt riktigt trevligt väder, så jag gick ett kvarter bort och tog mig över Promenaden för att spana in "folkfesten".

Men... det verkar ha hänt något de senaste åren! Som jag minns det brukade det vara fullt av lott- och leksaks- och andra stånd utöver matstånden över hela den öppna ytan vid rishögen men nu var det bara några "vanliga" mat- och godisstånd på en liten yta, som det här:

 
...och några stånd som sålde ballonger.

 
Visserligen var det ganska gott om folk men jag hade ju bespetsat mig på att köpa lite lotter och kanske testa någon lite ovanlig mat eller så - men tji fick jag...

Jag kollade i alla fall in rishögen, som var ganska imponerande.

 
Och lyssnade lite på när kören och musikkåren soundcheckade.


Sen gick jag en promenad och gick hem. Jag öppnade balkongdörren och lyssnade på sången och musiken lite senare när det hade börjat mörkna men jag orkade inte gå tillbaka och titta på när de tände brasan. Soffan var alldeles för skön!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I stället för picknick

Idag hade Ullis, Anneli och jag bestämt att vi skulle gå till Rhododendron-dalen på lunchen och ta med oss lite sallad att äta där. Men - vä...