fredag 23 augusti 2024

Cykelservice

 
Nu brukar ju inte jag cykla till jobbet eftersom jag numera bara har två kvarter dit hemifrån (och det är uppför hela vägen!). Men idag när vi hade en "Ta cykeln till jobbet"-dag där det erbjöds gratis service då passade jag på. Dessutom blev jag inkallad att hjälpa till med registreringen av cyklar som vikarie för en kollega som hade lyckats dubbelboka sig (Eller också hade han ingen lust att åka hit ända från Grannstaden!)

När jag kom dit strax före kl 8 var torget där vi skulle hålla till öde och tomt.

Men redan en kort stund därefter började cyklarna anlända. 

Och snart var torget fullt av folk och cyklar.

Det var cykelföretaget Sportson (som inte verkar finnas här i stan, bara i Grannstaden) som stod för servicen. De hade satt ett tak på 50 st cyklar för att de skulle hinna med att serva alla. Jag passade naturligtvis på att prångla in min cykel som nr 1, så den var den första som blev servad.


Antingen var killen som servade min väldigt långsam eller också var det väldigt mycket att göra med den för den andra killen hann med tre cyklar innan min var klar. Jag fick lite skäll för att den saknade reflexer, så jag får väl ta en sväng till närmaste cykelaffär och köpa några. Annars verkar den vara ok förutom att jag inte har någon handbroms (det var antagligen inte uppfunnet när den tillverkades!) och att kedjan var sliten.

Och nu är den servad och klar och har t o m fått ett nytt, fint sadelskydd!


Så nu kan den stå i cykelförrådet i källaren under vintern utan att behöva skämmas inför de andra cyklarna där...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Nya köksstolar

Jag har ju haft lite ont om köksstolar sen flytten, en stol satt jag ju sönder redan innan och en förolyckades i flytten, så jag hade bara f...