måndag 5 augusti 2024

Kanaltur med Athene

Anneli och jag brukar ju alltid åka på en eller ett par små utflykter veckan efter midsommar men i år åkte Anneli på någon slags influensa (covid?) och jag hade ju fullt sjå med min flytt, så vi sköt upp det till den här veckan. Efter lite funderande över vad vi skulle göra kom Anneli på idén att vi kunde kombinera lunch med en tur på Göta kanal. Utmärkt idé, så det blev det.

 
Båten avgick kl 11och vi kom fram till ett i övrigt lugnt Söderköping i god tid.

 
Kl 10:45 var det dags att gå ombord.

 
Jag befarade att vi skulle vara ensamma på turen och Anneli trodde att vi skulle dra ner medelåldern rejält men ingen av oss hade rätt.

 
Det var tre slussar mellan Söderköping och Mem och det var lugnt och stilla på kanalen.

 
Och som vanligt när jag är med (ta i trä!), så hade vi tur med vädret. Det var perfekt! (Och OBS! att perfekt väder för mig är max 24 grader, lite bris och växlande molnighet...)

 
Anneli, som är uppvuxen i Söderköping, blir inte så upphetsad av slussning men jag tycker fortfarande att det är lite häftigt - framförallt när man själv befinner sig i båten.

 
När vi kom ut i Slätbaken var det dags för lunch. Det fanns kött eller fisk att välja på och vi valde var sin. Båda var jättegoda.

 
Vägen tillbaka till Söderköping var lita lugn och stilla som utvägen.

 
Och självklart var vi tvungna att ta en varsin glass på Götaglass efter kanalturen. För min del blev det chokladsorbet och vaniljmjukglass - supergott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spelkväll på Tunnis

Nu ikväll var det första spelkvällen hos mig sedan jag flyttade. Det var första gången jag skulle laga mat för så många personer (sju st) i ...